• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılın her günü kadınların günüdür, sadece 1 güne hapsedilemez

Yeniakit Publisher
2024-03-08 15:13:00 - 2024-03-08 15:48:13
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılın her günü kadınların günüdür, sadece 1 güne hapsedilemez

'Türkiye ile Güçlenen, Türkiye'ye Güç Veren Kadınlar Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Filistin ve Gazze'nin yüreği yaralı kadınlarına en kalbi selamlarımı gönderiyorum. Türkiye ve tüm dünya kadınlarının Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyor, 8 Mart'ın barışa, dostluğa, kardeşliğe, dayanışmaya vesile olmasını diliyorum. Yılın her günü kadınların günüdür, öyle olmalıdır. Yılda sadece 1 güne hapsedilemez' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesiyle İstanbul'da düzenlenen "Türkiye ile Güçlenen, Türkiye'ye Güç Veren Kadınlar Programı"nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satırbaşları:

Saygıdeğer hanımefendiler sizleri hürmetle selamlıyorum. Bu güzel programa vesile olan bakanlık ekibine teşekkür ediyorum. Türkiye ve tüm dünya kadınlarının Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyor, 8 Mart'ın barışa, dostluğa, kardeşliğe, dayanışmaya vesile olmasını diliyorum. Sadece 8 Mart değil yılın kalan 364 günü de esasen kadınların günüdür, öyle olmalıdır.

Vatanımız için canlarını ortaya koyan tüm yiğit kadınları rahmetle anıyorum. 81 ilimizde anne olarak kardeş olarak hayatımıza anlam katan kadınlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Elleri öpülesi annelerimize teşekkürlerimi iletiyorum. Eşimin ve sevgili kızlarımın da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum.

Kendimizi bugüne kadar asla sloganlara hapsetmedik. Kadın politikalarında her zaman en idealin, en iyinin; ülkemiz, milletimiz ve kadınlar için en hayırlı olanın peşinde koştuk.

Kadınların, şahsi hayatımızın yanı sıra devletimiz, milletimiz ve insanlığa yaptığı katkılar yılda sadece bir güne hapsedilemeyecek kadar büyüktür, önemlidir, kıymetlidir.

5 temel amaç, 20 strateji, 83 faaliyetten oluşan, 2024-2028 yılları arasını kapsayan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nın hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Kadınların insan onuruna yakışan bir hayat sürmeleri, her alanda daha aktif rol almaları, hak, fırsat ve imkânlardan adil bir şekilde faydalanmaları için ne gerekiyorsa yaptık ve yapacağız. Amacımız, sırasıyla kadını, aileyi ve ülkemizi güçlendirmektir.

22 gün sonra yerel yöneticilerimizi belirleyeceğiz. Kadın adayların seçimlere yoğun ilgi gösterdiğini görüyoruz. Kadınlarla birlikte yol yürümüş bir kardeşinizim. Tüm kadın adayları destekliyor şimdiden başarılar diliyorum.

Kadınlarla buluşmalarımızda şiddetin önlenmesinden hak ve özgürlüklere kadar strateji belgeleri açıkladık. Daha aktif rol almaları için ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız.

Amacımız kadını, aileyi ve ülkemizi güçlendirmektir. Bizim inancımızda aile toplumun temel direğidir. Yer yüzüne indirilen insanlar olan Hz Adem ve Hz Havva ilk ailedir. Aile bireyleri ayakta tutmuş. Ailenin zayıfladığı dönemlerde kadın erkek çocuk fark etmeksizin tüm bireyler de kötüye gitmiş, toplum kan kaybetmiştir. Güçlü aile geleceğimizin de garantisidir. Aile ile kadını ayıran, kadın ve aile arasında duvarlar koyan her türlü anlayışı reddediyoruz. Ülkemizde aile kavramına karşı alerjisi olan bir kesim eskiden beri var. Bakanlığımızın adında yer alan aile kavramından bile rahatsız oluyorlar. Kendi kalıplarına uymayan herkesi ötekileştirenler yine bunlardır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ayşe

8 mart dünya kadınlar günü denince eskişehir chp belediye başkanı yılmaz büyükerşenin Osmanlı ile baş tacı kadınlarımıza söylediği ağır sözler çirkin laflar geliyor artık aklımıza. Bu millet bu çirkin dili hak etmiyor.

Ver elini Türkiye

Chp gönül vermiş vatansever kardeşlerimiz sayın cumhur başkanımızın birlik çağrısına uyalım gelin el ele tutuşup tüm ülkede hizmete cumhur ittifakına destek verelim eskişehir İzmir İstanbul diğerleri gelin evlatlarımıza alt üst yapısıyla çevreci yaşanabilir şehirler bırakalım. Sonuçta bu yerel seçim genel değil. İdeolojiye değil hizmete oy verelim. Çaresiz alternatif siz değilsiniz gelin bir olalım beraber olalım vesselam. Saygılar sevgiler.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23