• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
6
Cumhur İttifakı ortağı Mustafa Destici’den olay "seçim" çıkışı! Bu iddia çok ama çok konuşulur

2024-04-23 10:39:00
Cumhur İttifakı ortağı Mustafa Destici’den olay “seçim” çıkışı! Bu iddia çok ama çok konuşulur

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde istediğini alamadığını itiraf eden Destici, erken seçim için tarih verdi.

#1
Foto - Cumhur İttifakı ortağı Mustafa Destici’den olay "seçim" çıkışı! Bu iddia çok ama çok konuşulur

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, katıldığı bir programda merak edilen sorular cevapladı. Bir önceki yerel seçimlere göre partisinin il, ilçe ve beldelerde başarısını katladığını söyleyen Mustafa Destici, Cumhur İttifakı'nın ise istediği başarıyı yakalayamadığını belirtti.

#2
Foto - Cumhur İttifakı ortağı Mustafa Destici’den olay "seçim" çıkışı! Bu iddia çok ama çok konuşulur

Destici, “Büyük Birlik Partisi olarak 2019 yerel seçimleriyle kıyasladığımızda ilimiz yoktu, bu seçimde Sivas'ı aldık. Büyükşehir olmasa da büyükşehrin üstünde bir şehir. Yaklaşık şehir nüfusu 650 bin olsa da aslında 4-5 milyon nüfusu olan bir ili aldık. Geçtiğimiz yerel seçimde 5 ilçe kazanmıştık, bu seçimde nerdeyse 3 katına çıkardık. Belde sayımızı da artırdık. 

#3
Foto - Cumhur İttifakı ortağı Mustafa Destici’den olay "seçim" çıkışı! Bu iddia çok ama çok konuşulur

Cumhur İttifakı olarak özellikle büyükşehirlerde ve Anadolu'daki bazı illerde beklediğimiz başarıyı yakalayamadık. 3 büyükşehir zaten muhalefetin elindeydi ama Bursa, Balıkesir gibi büyükşehirleri kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık.  Bir rüzgar esti, bu rüzgarın önünde Afyon, Kütahya, Denizli, Amasya, Adıyaman gibi şehirler de duramadı ve CHP'nin yönetimine geçti. Milletimizin tercihine saygılıyız. ‘Benden olmayana hizmet yok’ anlayışıyla hareket etmezler inşallah” dedi.

#4
Foto - Cumhur İttifakı ortağı Mustafa Destici’den olay "seçim" çıkışı! Bu iddia çok ama çok konuşulur

Destici, erken seçim tartışmalarına ilişkin olarak da “CHP erken seçim talebinde bulunmaz çünkü aldığı yüzde 37 oy kendi oyu değil sadece. Son genel seçimlerde CHP yüzde 27 aldı, İYİ Parti yüzde 10 aldı, DEM Parti yüzde 8 aldı, TİP yüzde 2 aldı. Toplam 20. Şimdi bu partiler ne aldı? İYİ Parti 4 diyelim, DEM de 4 diyelim, TİP hiç almadı. 8 puan almışlar. Aradaki 12 puan CHP'ye gitmiş. CHP'nin yerel seçimde aldığı yüzde 37'den 12'yi çıkarın yüzde 25 yapar. Yani CHP bunu biliyor. Aynı şey bizim ittifakımız için de geçerli. AK Parti'nin oyu yüzde 35 değil. MHP ve Büyük Birlik Partisi'ni çıkardığınızda AK Parti'nin oyu yüzde 30'larda. Yani aslında AK Parti yine birinci parti. O yüzden CHP erken seçim isteyemez.

#5
Foto - Cumhur İttifakı ortağı Mustafa Destici’den olay "seçim" çıkışı! Bu iddia çok ama çok konuşulur

Ben 4 yıl sürmez diye düşünüyorum. 3 yıl sonrasında yani normal zamanından 1 yıl önce, 2027 yılında yapılacağını düşünüyorum. Anayasa değişse de değişmese de 4 yıl sürmez. Sayın cumhurbaşkanımızın tekrar aday olabilmesi için Meclis'in bir yıl önceden erken seçim kararı alması lazım. Bunu da göz önünde tutmak lazım” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Murat

Sayın destici çıkıntılık yapmanın zamanımı akparti oyunu MHP oyunu senin partinde oyunu aldı hesap ortada ama sandığa gitmeyen ak partinin kızgın emekli seçmeniydi ve haklıydı seçmen mesajı verdi tepetaklak etti ortalığı ama dediki ey reis bu ülkeyi bölen teröristle işbirliği yapan vatandaşın cebindeki üç kuruşa göz diken ülke her düze çıkmaya çalışırken rahatsız olup batıya uşaklık eden faizle dövizle spekülasyon maniplasyon darbe muhtıra ve nice hainlik yapanlara bunların özelliklede atatürk ve Cumhuriyet maskesi altında faaliyet gösterenlerine bu ülkeyi dar et cümle alem kurtuluş savaşının gerçekten kazanıldığını ve ülkenin gerçek sahibinin kim olduğunu görsün dedi ha birde ülkede bir hayra şer olarak her türlü engel olmaya çalişan küçümseyerek hor görenlere bu ülkeye nefret bileyenlere darbede atm kuyruğunda ya da tanka alkış tutan sütü bozuklara bu ülkede düzelmezlet saygı duymazlar ise ön yılların öfkesinin toptan çıkarıılacağını anlatmayıp pratikte göstermediği için başka yere gitmeden dik durarak beklentimizi karşıla ve gereğini yap ama bugünden sonra bu ülkenin garip gurebası değil bu kesim gerçekten hergün huzursuz olacak taki düzeltene kadar

İbrahim Alkılıç

Reis bir dönem daha inşaallah cumhurbaşkanlığına devam etmelidir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23