• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Çukurova Havalimanı bu yöreyi 2023 hedefine ulaştıracak”

Yeniakit Publisher
2013-05-28 20:29:00 - 2013-05-28 20:29:54
"Çukurova Havalimanı bu yöreyi 2023 hedefine ulaştıracak"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, butonlara basarak Çukurova Havalimanı’nın temelini attı.

MERSİN - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Biz millete efendilik yapmaya gelmedik, hizmet etmeye geldik. ‘Bu ülkenin efendisi, millete hizmet edendir’ dedik ve ‘durmak yok yola devam’ diyerek hizmet ettik. Adana ve Mersin için yaptığımız altyapı yatırımı, yollar, demiryolları, havaalanları ve iletişim yatırımlarının toplamı 3.5 milyar lira” dedi.
Bakan Yıldırım, Tarsus ilçesine bağlı Yenice beldesinde yapılan Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, havalimanı için 1 yıl boyunca inşaatın yeriyle ilgili hesaplar yapıldığını anlattı.
Ortak aklın galip geldiğini ve inşaatın Adana ile Mersin arasına yapıldığını ifade eden Yıldırım, “Çünkü bu iki şehir de çok büyükşehirler. Çukurova’nın bereketli topraklarında yapılan ürünlerin dünyaya dağıtılması, Adana ve Mersin’in insanlarının dünyanın her yerine ulaştırılabilmesi için böyle bir karar aldık. 2003 yılında havalimanlarındaki yolcu sayısı 780 bindi. Bugün havalimanlarımızdan seyahat eden yolcu sayısı 4 milyon. Başbakanımız boşa ‘havayolu halkın yolu olacak’ demiyordu. Artık Adana ve Mersin’in tek havaalanıyla gelişmelere karşılık vermesi mümkün değil. O yüzden bu bölgesel havalimanını yapmaya karar verdik. Çukurova Havalimanı bu yöreyi 2023 hedefine ulaştıracak” diye konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bu tür törenlerde işin esasının genelde protokol nedeniyle gözden kaçırıldığını belirterek, aslında tebrik edilmesi, kutlanması ve onurlandırılması gerekenin tören alanın dolduran vatandaşlar olduğunu söyledi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da, Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili, “Burası yapıldığında çiftçinin ürünleri daha fazla para edecek, esnafımız daha fazla para kazanacak. Nereden nereye? 28 Mayıs’ta ihtilal yaparlardı. Şimdi biz temel atıyoruz” dedi. Bakan Çağlayan, Tarsus ilçesine bağlı Yenice beldesinde yapılan Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, havalimanının Çukurova’ya yatırımdan üretime, ihracattan istihdama kadar her alanda faydalar getireceğini söyledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23