• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cübbeli Ahmet Hoca'dan Ali Erbaş açıklaması! Yeni Akit'in haberiyle önemli mesaj

Yeniakit Publisher
2024-07-28 23:54:00 - 2024-07-29 00:30:56
Cübbeli Ahmet Hoca'dan Ali Erbaş açıklaması! Yeni Akit'in haberiyle önemli mesaj

Cübbeli Ahmet Hoca, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Hazreti İsa'ya ilişkin sözlerinin çarpıtıldığını belirttiği açıklamasında, Yeni Akit'in haberini paylaşarak, "Şeriatta beyan esastır." mesajı verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, katıldığı bir canlı yayında kullandığı Hazreti İsa'ya (a.s.) ilişkin ifadeleri çarpıtılarak hedefe kondu. Prof. Erbaş sözlerinin çarpıtıldığını vurgulayarak bir açıklamada bulundu.

Prof. Erbaş'ın açıklaması, Yeni Akit'te de "Ali Erbaş‘tan Hazreti İsa ile ilgili İslam’ın bakışı hakkında açıklamalar" başlığıyla haberleştirildi.

Cübbeli Ahmet Hoca da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Prof. Erbaş'ın beyanının esas kabul edilmesi gerektiğini ifade etti. Yeni Akit'in ilgili haberini de paylaşımına ekleyen Cübbeli Ahmet Hoca şunları söyledi:

"Birkaç gün önce Diyânet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş’ın Îsâ Aleyhisselâm hakkında yapmış olduğu açıklamaya yine kendisi tarafından bir tashîh ve açıklama gelmiştir.

Bir çok grupta ve Akit’in sitesinde kendisi adına paylaşılan bu yazının mühtevâsı tamamen Ehl-i Sünnet itikâdına mutabık bulunmaktadır.

Kendisi de bu itikâd üzere olduğunu beyân etmekte ve o günkü programda yanlış anlaşıldığını belirtmektedir.

Dolayısıyla şerîatta beyân esastır. Son beyânına itibar ederek kendisini tasdîk etmek de dînimizin bize yüklediği vazîfelerdendir.

Yaptığı bu tashîh ve itikâd beyânı ile fitneyi ortadan kaldırdığı için kendisine teşekkür ederiz.

Kendisinin açıklaması sitelerde şu şekilde yer almıştır:"

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Enteresan

Kıvır kıvır iyi kıvır bakalım.Daha ne zamana kadar kıvıracaksın...

Helal olsun

Cübbeli Ahmed Hoca ehli sünnetin değerli alimlerindendir biz de kendisini tebrik eder İsa Aleyhisselâmın şefaatinin üzerine olmasını Allahtan niyaz ederiz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23