• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Çözüm herkesin yararına’

Yeniakit Publisher
2013-03-04 22:00:00 - 2013-03-04 19:45:48
‘Çözüm herkesin yararına’

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Çözüm süreci Türkiye için hayırlı bir sonuç doğurduğunda bundan CHP de kazançlı çıkacaktır, MHP de kazançlı çıkacaktır, AK Parti de, BDP de. Bütün Türkiye bundan kazanacaktır” dedi.

ANKARA
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çözüm sürecinin başarılı olması halinde Türkiye’nin kazançlı çıkacağını belirterek, “Böylesi bir ortamda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’na düşen şey bu sürecin arkasında olduğunu ifade edip, sürece destek vermektir” dedi.
Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda (YTB) düzenlenen “Genç Liderler Programı” açılış töreni sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.
Terör örgütünün elindeki kamu görevlilerinin serbest bırakılacağına yönelik açıklamaların hatırlatılması üzerine Bozdağ, serbest bırakılmalarının ailelerini ve herkesi memnun edeceğini dile getirdi. Bozdağ, serbest bırakılmayla ilgili zamanlama konusunda bir istihbarat olup olmadığı yönündeki soruya ise, “Hayır. Şu anda bir bilgimiz yok” cevabını verdi.
“CUMHURİYET HALK PARTİSİ
SAMİMİ DAVRANMIYOR”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çözüm süreciyle ilgili bilgilendirilmediklerine ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, “Sayın Kılıçdaroğlu, bu çözüm süreci Türkiye kamuoyunun gündemine ilk geldiği zaman ‘Sürece kredi açtığını’ söylemişti. Daha sonra bu kredinin ne anlama geldiği tartışılırken bunun ‘destek anlamına geldiğini’ ifade etmişti. Ama biz de o zaman bu kredinin ‘samimi bir destek olmadığını’ da söyledik. Neden? Kılıçdaroğlu belli bir süre eleştirmeme kararı aldı öyle anlaşılıyor. Bugün ortaya çıkan açıklamalara baktığınızda da bu destek değil, belli bir süre eleştirmemek gibi bir yaklaşımı gösteriyor. Tabii Cumhuriyet Halk Partisi samimi davranmıyor. Yani çözüm süreci Türkiye için hayırlı bir sonuç doğurduğunda bundan CHP de kazançlı çıkacaktır, MHP de kazançlı çıkacaktır, AK Parti de, BDP de. Bütün Türkiye bundan kazanacaktır. Böylesi bir ortamda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’na düşen şey bu sürecin arkasında olduğunu ifade edip, sürece destek vermektir. Ama maalesef göründüğü gibi süreç içerisinde ortaya çıkacak bazı tartışmalı şeyler olduğunda hemen oradan hükümeti eleştirmeye bu süreci olumsuz etkileyecek yaklaşımlar ortaya koymaya buradan bir siyasal rant devşirmeye dönük yaklaşımları ortaya koyuyorlar. Tabi bu kredi açma iradesinin gayrı samimi bir irade olduğunu da gösteriyor” dedi.
Genel af konusunun gündemde olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine Bozdağ, Başbakan Erdoğan’ın affın söz konusu olmadığı yönündeki açıklamalarını hatırlatarak şunları kaydetti: “Ama sürekli bir biçimde bu sürecin arkasındaki halk desteğini azaltmak, bu sürecin doğurduğu pozitif iklimi ortadan kaldırmak için çabalar var. Bazı konular, halkın rahatsız olacağı konular sanki sürecin içerisinde varmış gibi gündeme getirilerek onun üzerinden tartışma yapılarak, tartışma yaptırılarak sürecin doğurduğu pozitif iklimi ortadan kaldırmaya, halkımızın sürece verdiği desteği azaltmaya dönük adımlar olarak görüyorum bu tartışmaları.”
Avrupa’da çocukları ellerinden alınan ailelerle ilgili çalışmaların sürdüğünü de belirten Bozdağ, “Bugün gelinen noktada yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza karşı sorumluluğumuz düne göre daha fazladır, daha da büyüktür. Biz de bu bilinçle hareket ediyoruz. İçinde bulunduğumuz bu kültürü çok iyi bilmemiz lazım. Bu kültürü iyi bilmemiz için de bu kültürün pınarlarından bizim içmemiz gereken suyu içmemiz lazım. Bu kültürün birinci taşıyıcısı dildir... Sadece Türklerin uyduğu başkalarının uymadığı ‘bana ne kadar uyarsan o kadar entegresin’ notu verdiği bir sistemde entegrasyon olmaz asimilasyon olur” dedi. Bozdağ, Avrupa’da yaşayanların dinlerini de iyi öğrenmelerini istedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23