• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çocuklarımız Efendimiz’i çok iyi öğrenmeli

Yeniakit Publisher
2013-09-22 21:21:21 - 2013-09-22 21:21:56
Çocuklarımız Efendimiz’i çok iyi öğrenmeli

Malatya’nın Darende ilçesinde 34 milyon liralık 8 hizmetin açılışını yapan Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada artık, Kur’an ve Siyer derslerinin düz liselerde de seçmeli ders olarak okutulduğunu ifade ederek, “Sevgililer Sevgilisi’nin, tek önder, tek rehberin hayatı bizim için izdir. Onun için anne babalar seçmeli ders konusunda hassas davranmalı” dedi.

MALATYA
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük Malatya ziyaretinin dünkü son gününde Valilik ve Belediye Başkanlığını ziyaret etti.
Erdoğan, Malatya’daki programının ikinci gününe, konakladığı Ramada Plaza Altın Kayısı Oteli’nin açılışını gerçekleştirerek başladı. Erdoğan, daha sonra Malatya Valiliği’ni ziyaret etti. Valilikte şehir hakkında brifing alan Erdoğan, buradan Malatya Belediye Başkanlığına geçti. Erdoğan, Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından karşılandı. Yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından Erdoğan, Başbakanlık otobüsüyle vatandaşları selamlayarak belediye binasından ayrıldı.
Erdoğan, bu sırada kendisine el sallayan bazı vatandaşlarla da sohbet etti. Kore gazisi olduğunu söyleyen Hayati Malacı isimli 78 yaşındaki bir vatandaşın, tespih hediye ettiği Başbakan Erdoğan, “Hediyeni aldım, ben de tekrar sana hediye ediyorum” dedi. Hayati Malacı, daha sonra gazetecilere, sohbeti sırasında Başbakan Erdoğan’a dua ettiğini, kendisinin de bundan duyduğu memnuniyeti ifade ettiğini söyledi.
Yürüme engelli Orhan Gülfırat isimli vatandaşı da yanına çağırarak sohbet eden Başbakan Erdoğan, Gülfırat’ın cebinde fark ettiği sigara paketini alarak, bir daha sigara içmemesi için söz vermesini istedi. Gülfırat da sigarayı içmeyeceğine dair Başbakan Erdoğan’a söz verdi. Erdoğan, Yavuz Yılmaz isimli zihinsel engelli vatandaşla da bir süre sohbet etti.
8 FARKLI TESİSİ AÇTI
Başbakan, daha sonra Darende’ye geçerek 34 milyon lira tutarındaki 8 farklı hizmetin açılışını yaptı.
On binlerce Malatyalıyla, önceki gün kentin en büyük meydanında bir araya geldiklerini, Malatya merkez ve ilçelerinde 735 milyon liralık 76 hizmet ve yatırımın açılışını yaptıklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan, Darende ve Doğanşehir’de yapılacak açılışlarla maliyetin 776 milyon liraya, eserlerin sayısının da 93’e ulaşacağını bildirdi.
Toplu açılış töreniyle 34 milyon lira tutarında 8 farklı hizmetin açılışının yapılacağına işaret eden Erdoğan, TOKİ’nin inşa ettiği, 16,5 milyon liraya mal olan 294 konut ve sosyal tesisin tamamlandığını ve hak sahiplerine resmen teslim edileceğini bildirdi. TOKİ eliyle yapılan 4,5 milyon lira yatırım değeri olan 90 sosyal konutun, 450 bin liraya mal olan Balaban beldesi sentetik yüzeyli  futbol sahasının, Tohma Çayı 1. Etap Islahı, içme suyu ve kanalizasyon şebekeleri ve bir sosyal tesisin de törenle hizmete alınacağını dile getiren Erdoğan, özel sektör yatırımı olan bir iplik tesisinin de toplu açılış töreniyle resmen açılacağını kaydetti. Tüm hizmet ve yatırımların Darende’ye, Malatya’ya ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Başbakan Erdoğan, yatırımlarda emeği geçenlere teşekkür etti.
“Türkiye emin adımlarla geleceğe yürüyor” diyen Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
“Temel hak ve özgürlükler noktasında, bizim başörtülü kızlarımızı, yavrularımızı üniversitelere sokmuyorlardı, meslek liselerinin orta kısımlarını kapatmışlardı. Ne oldu?  ‘Sabırlı olun’ dedik. ‘Sabırlı olun, bunlar kalkacak’ dedik. Çünkü her kutlu doğum 9 ay 10 günde olur. Hamdolsun gün geldi, 4+4+4 çıktı. Şimdi meslek liseli yavrularımız, imam hatipliler, hepsi, artık 4 yıl ilkokul, 4 yıl ortaokul, 4 yıl liseye gidebiliyor mu? Gidiyor. Artık sıkıntılar kalktı mı? Kalktı. Katsayı kalktı mı? Ayaklarımızın altında mı? Artık başarılı olan her yavrumuz istediği üniversiteye kazanması halinde gidebiliyor mu? Kardeşlik bu. Huzur, refah bu.
Başarının önüne bariyerler koymanın ne anlamı vardı? İşte o ortadan kalktı artık. Artık bizim başarılı olan yavrularımız, başı açık, başı örtülü, hepsi kazandığı yere gidecek. Mesele bu. Başarının önüne hep bariyer koydular, işte biz o bariyerleri kaldırdık. 21. yüzyılın Türkiyesi’nde eğitim, öğretim özgürlüğünü hamdolsun biz sağladık, sağlıyoruz.”
Erdoğan, “Biz her zaman Hakk’ın ve haklının yanında olacağız. Barışın yanında olacağız. Savaşın karşısında olacağız. Ancak şunu bilmenizi isterim; işte sınırlarımızı ihlal edenler oldu. İhlal edenlere karşı da şüphesiz ki gereğini yaparız, yapacağız” dedi.
Erdoğan, anne ve babalara, çocuklarının okullarda alacağı Kur’an-ı Kerim ve siyer dersleri konusunda hassas davranmalarını da istedi.
Artık okullarda Kur’an-ı Kerim, siyer derslerinin düz liselerde de seçmeli ders olarak  okutulduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Siz istediniz biz de yaptık. Kardeşlerim, anneler, babalar burada sevgililer sevgilisinin, tek önder, rehber hayatı bizim için bir izdir. Bu izde çok şeyler başarabiliriz. Onun için de annelerin, babaların, yavrularının geleceği için seçmeli derslerde de hassas davranmalarında bana göre fayda var. Öyle bir adım atalım ki halkın iradesine saygı duymayanlar, halkın iradesine saygının ne olduğunu öğrensinler” diye konuştu.
“ZULME RIZA, ZULÜMDÜR”
Mısır’da yaşanan darbeye değinen Başbakan Erdoğan, “Zulm ile abad olunmaz. Zulme rıza, zulümdür. Biz bunu böyle biliyoruz. Binlerce kişiyi öldürdüler, değil mi? Gençleri öldürdüler, Esma’yı şehit ettiler değil mi? Ne suçu vardı, Esma’nın?  O gencecik yavruyu şehit ettiler. Tankla, bakıyorsunuz tankın önünde elinde hiçbir şey olmayan genci şehit ettiler” dedi.
“SAVAŞIN KARŞISINDA OLACAĞIZ”
“Suriye’de de 110 bin kişiyi öldüren katil bir rejim var” diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
“Biz bunların karşısına dikiliyoruz diye Türkiye’deki anamuhalefet bundan rahatsız oluyor. Çünkü bunlar Hakk’ın ve haklının ne demek olduğunun farkında değiller. Biz her zaman Hakk’ın ve haklının yanında olacağız. barışın yanında olacağız. Savaşın karşısında olacağız. Ancak şunu bilmenizi isterim. İşte sınırlarımızı ihlal edenler oldu. İhlal edenlere karşı da şüphesiz ki gereğini yaparız, yapacağız.”
Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından 34 milyon liralık 8 ayrı yatırımın açılışını kurdele keserek yaptı. Başbakan Erdoğan, ayrıca işadamları Erman Ilıcak ve Sadullah Ilıcak’a da eğitime ve sosyal işlere katkılarından dolayı plaket verdi.
Törene, Başbakan Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdroğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da katıldı.
ERDOĞAN, SOMUNCU BABA
TÜRBESİ’Nİ ZİYARET ETTİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Malatya’nın Darende ilçesindeki Somuncu Baba Türbesi’ni ziyaret etti.
Basına kapalı gerçekleşen ziyarette, Erdoğan’ın, “Somuncu Baba” olarak bilinen Şeyh Hamidi Veli’nin türbesinde dua ettiği öğrenildi.
Erdoğan, daha sonra, Somuncu Baba Külliyesi’nin içine yeni yapılan camiyi gezdi. Burada namaz kılan Başbakan Erdoğan, külliyedeki çalışmalar hakkında Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hamit Hamidettin Ateş’ten bilgi aldı.
Vakıf binasında bir süre dinlenen Erdoğan, ikindi namazını Somuncu Baba Külliyesi’ndeki camide kıldıktan sonra otobüsle ilçe stadyumuna geçti.
Erdoğan yolda kendisini bekleyen çocuklara ve yetişkinlere satranç takımı, oyuncak, diş macunu ve fırçası dağıttı.
DOĞANŞEHİR’DE DE AÇILIŞ YAPTI
Başbakan Erdoğan, Malatya’nın Doğanşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ile polis lojmanlarının da aralarında bulunduğu yatırımların toplu açılış törenine de katıldı. Erdoğan, konuşmasında, Malatya’da 79, Darende ilçesinde 9 ayrı eserin açılışını gerçekleştirdiklerini, Doğanşehir’de de 6 ayrı eserin açılışını yaptıklarına dikkati çekti.
Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Elinde molotofkokteyli olan bir gençlik değil, dükkanların cam çerçevesini indiren bir gençlik değil, elinde silahla dolaşan, kucakta döner bıçağıyla dolaşan bir gençlik değil, elinde tabletiyle bilgisayarıyla dolaşan bir gençlik yetiştiriyoruz. Milli değerlerine saygılı bir gençlik yetiştiriyoruz. Artık hedef bu” dedi.
Konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Erdoğan, “Bir genel müdürlüğü yönetemeyen şahıs, şimdi de gelmiş bir partinin genel başkanı olmuş. Nasıl oldu? Bir CD ile. Eğer CD olmasaydı, genel başkan olacağı falan yoktu ama bir CD sayesinde oluverdi ve şimdi hâlâ bir şey bekliyor. Ne beklerse beklesin, olacağı filan yok. Benim vatandaşım, benim halkım kalkıp da SSK’yı batırana, kalkıp da bu ülkede böyle bir emaneti teslim etmez” diye konuştu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23