• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çocuklara ahlâksız ders

Yeniakit Publisher
2013-02-05 21:08:00 - 2013-02-05 21:10:00
Çocuklara ahlâksız ders

Bir dönem milleti kısırlaştırıp nüfusu azaltma faaliyetlerinin içinde bulunan Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV), şimdi de 8-10 yaşındaki çocuklara yönelik ‘ahlâk dışı’ bir programı yürürlüğe sokuyor.

OSMAN YİĞİT / ANKARA
Bir dönem milleti kısırlaştırıp nüfusu azaltma faaliyetlerinin içinde bulunan Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV), şimdi de ilkokul 3’e-5’e giden çocuklara yönelik ‘ahlâk dışı’ bir programı yürürlüğe sokuyor.
 ‘Ergene Cinsel Eğitim ve Danışmanlık Çalıştayı’ adında bir program düzenleyecek olan vakıf, 8-10 yaşındaki çocuklara, ‘kadın erkek bedeni’, ‘cinsel yönelimler’, ‘cinselliği konuşmak’ gibi konularda ‘eğitim’ vermek üzere okullarda çalışan psikolojik danışmanlara yönelik bir kurs düzenleyeceğini açıkladı.
CİNSELLİĞİN TİCARETİ –
SERTİFİKA 450 TL
Programın ardından kursiyerlere MEB’in onaylamadığı, hiçbir mesleki geçerliliği de olmayan birer katılım belgesi verilecek. Belgeyi almak isteyen katılımcıların TAPV’a 450 lira ödeme yapmaları gerekecek. 22-23-24 Şubat 2013 tarihlerinde 09.00-17.00 saatleri arasında Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı’nın Ulus’taki binasında gerçekleştirilecek, ‘çalıştaya’ katılacak kişilere, ilkokul öğrencilerine anlatmaları üzerine, “Cinsel eğitimin anlamı, Cinselliği konuşmak, Değerler ve sınırlar: Öğrenciye yansıyanlar, Ergenin bilmek istedikleri, Ergenlik dönemi: Bedensel, cinsel, duygusal, zihinsel gelişim, Kadın ve erkek bedeni, Bedenin özelliği ve korunması, Mahremiyet / Gizlilik / Özel alan, Toplumsal cinsiyet, Cinsel yönelimler, Cinsellik ve cinselliğin boyutları, Bilgi kaynakları, Yasal boyut, Vakalar ve çözümleri” konularında yüklemeler yapılacak.
OKULLARI DA
DENETLEYECEKLERMİŞ!
Program ile Cinsel Sağlık Eğitim Programı’nın okul içinde sürdürülebilirliğinin hedeflendiğini açıklayan Vakıf, kurslarına katılacak olan psikolojik danışmanların okullarında uygulama yapmaları durumunda, talep ettikleri takdirde Vakıf’tan 2 defa süpervizyon (yardım ve denetim hizmeti) alabileceklerini de bildirdi. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yardım ve denetim girişimine ne gibi bir karşılık vereceği henüz bilinmiyor.
TAPV ÜYELERİ
Türk ailesini planlama iddiasıyla birtakım tepki çeken faaliyetler içerisinde bulunan TAPV’nın üyeleri de faaliyetleri kadar dikkat çekici isimlerden oluşuyor.
İCRA KURULU BAŞKANI BİR CHP’Lİ
Vakfın yönetim kurulu başkanı Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un eşi Caroline Koç, Başkan Vekili ve İcra Komitesi Başkanı ise CHP’nin Mustafa Kemal’den miras kalan yüzde 28’lik hissesini temsilen İş Bankası yönetim kurulunda uzun yıllar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte görev yapan, bankanın başkan vekilliği görevinde de bulunan eski Gümrük ve Tekel bakanlarından Prof. Dr. Baran Tuncer.
ERENUS İFTİRADAN
MAHKUM OLDU
Marmara Üniversitesi Tüp Bebek Merkezi sorumlusu olduğu dönemde birçok yolsuzluk suçlamalarına hedef olan Prof. Dr. Mithat Erenus’da TAPV’nın yönetim kurulu üyesi. Erenus, kendisinden sonraki yönetici hakkındaki iftiraları sebebiyle de mahkûm olmuş bir isim.
EVLİLİK DIŞI YAŞIYOR
Bir diğer üye Alarko Holding Yönetim Kurulu üyesi Dalia Garih. Evlilik dışı ilişkileri ile bilinen Garih, en son Amerikalı sevgilisi Gary Lachman ile birlikte yaşıyordu. Garih ayrıca, 20 yıllık evliliğini bitirmesiyle de magazin basınına malzeme olmuştu. Vakfın bir yönetim kurulu üyesi de, Perinçek’lerin silah arkadaşı eski Maocu, TÜSİAD üyesi Nuri Çolakoğlu.
33 ŞEHİT OLAYINA
SORUŞTURMA İZNİ VERMEMİŞTİ
Türkiye Aile Planlaması Vakfı’nın bir diğer üyesi de emekli orgeneral Necati İkizoğlu. İkizoğlu ismi kamuoyunda en çok 33 erin şehit edilmesi olayıyla tanınıyor. Bingöl’de 1993 yılında 33 askerin şehit edilmesinin ardından ihmali bulunanlar hakkında soruşturma açılmaması tepki toplamıştı. Dönemin 2. Ordu Komutanı Necati İkizoğlu soruşturma için talimat vermemekle suçlanmıştı.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23