• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çocuk kaçıran PKK dedeyi hasta etti

Yeniakit Publisher
2014-12-03 08:12:00 - 2014-12-03 08:10:04
Çocuk kaçıran PKK dedeyi hasta etti

Kürt halkının haklarını savunduğunu iddia eden terör örgütü PKK, vatandaşlara kan kusturmaya devam ediyor. PKK’nın kaçırdığı çocuklardan biri olan Muhammed Emin Önalan’ın dedesi Sabri Önalan, “evlat acısı” nedeniyle hasta oldu. Önalan’ın akciğerinde üzüntü nedeniyle büyük bir kitle meydana geldi.

Kürt halkının haklarını savunduğunu iddia eden PKK/HDP, vatandaşlara zulmetmeye devam ediyor. Geçen yıl örgüt tarafından kaçırılan çocukların aileleri, zor günler geçiriyorlar. O ailelerden biri olan Muhammed Emin Önalan’ın dedesi Sabri Önalan, “evlat acısı” nedeniyle yatağa düştü. Önalan’ın akciğerinde büyük bir kitle meydana geldi.

AİLELER ÇOCUKLARINA KAVUŞACAK GÜNÜ BEKLİYORLAR

Kürt halkını yerinden yurdundan eden, on binlerce kişinin ölümüne neden olan ihanet örgütü PKK, bölgede yaşayan vatandaşlara kan kusturuyor. Çözüm Süreci başlamasından sonra militan sayısını artıran örgüt, 2014 yılının başlarında yüzlerce çocuğu dağa kaçırmıştı. Bunun üzerine kaçırılan çocukların aileleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemiş başlatarak, çocuklarının geri verilmesini istemişlerdi. Çocuklarına kavuşmak isteyen anne-babalar ise Diyarbakır’da başlattıkları eylemlerini Ankara’ya taşımışlar ve devlet yetkilileriyle görüşerek dertlerine çare bulmaya çalışmışlardı. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen örgüt çocukları ailelere vermek yerine bir kez bile olsun görüştürmedi.

EVLAT ACISI HASTA ETTİ

Evlatlarına kavuşamayan ailelerin acısı ise hala dinmiş değil. Birçoğu çocuğuna kavuşma ümidi taşırken, kimileri ise üzüntüsünden hasta oldu. PKK’ya karşı yapılan eylemlerde etkin rol oynayan Sabri Önalan, torun acısına daha fazla dayanamayarak hastalandı. Torununa olan hasreti nedeniyle Önalan’ın akciğerinde 1,5 santimetrelik bir kitle meydana geldi. Akit’e konuşan Önalan, evlat özleminin çok büyük olduğunu söyleyerek, üzüntüden yatağa düştüğünü dile getirdi. Önalan, “Ben rahatsızım, akciğerimde sorun var. Dışarıya bile çıkamıyorum. Sadece namaz vakitlerinde gitmek için dışarıya çıkabiliyorum. Akciğerde 1,5 cm büyüklüğünde bir kitle oluşmuş. Torunum kaçırıldıktan sonra hasta oldum. Üzüntü ciğerde sorun meydana getirmiş. Doktor kitlenin sebebinin üzüntü olduğunu söyledi. Eylemler sırasında soğukta, nemde kaldık onun da etkisi varmış” dedi.

“ARTIK ULAŞMA ÜMİDİM KALMADI”

Çocuklarıyla ilgili herhangi bir gelişmenin olmadığına dikkat çeken acılı dede Sabri Önalan, aileler olarak yaptıkları girişimlerden bir sonuç alamadıklarını vurguladı. Ümidinin kalmadığını, ancak Allah’tan da ümidini kesmediğini belirten Önalan, “Çocuklarımızla ilgili bir gelişme yok. Eylemler yaptık, Ankara’ya geldik ağırlandık, ama biz çocuklarımıza yine kavuşamadık. Torunuma, kaçırıldığı günden beri hiç ulaşamadım, artık ulaşma ümidim de kalmadı. Allah sonunu hayretsin. Ama ümit Allah’tır. Kader neyse o olacak. Biz HDP kanadıyla görüştüğümüzde bize ‘Çocuklarınıza inşallah kavuşursunuz’ diyorlar. Ama benim bundan da ümidim yok” diye konuştu.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23