• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çip krizi bitti ama... Otomotivde yeni kriz

Yeniakit Publisher
2023-06-03 09:22:00 -
Çip krizi bitti ama... Otomotivde yeni kriz

Otomotiv sektöründe çip krizini geride bırakan şirketler şimdi de nitelikli personel bulma konusunda kriz yaşıyor.

Business Insider'ın Cuma günü yayınlamış olduğu habere göre, Stellantis'in Alman iştirakiOpel'in CEO'su, markanın son yıllarda otomobil endüstrisini zorlayan yarı iletken sıkıntısının üstesinden geldiğini söyledi.

Opel CEO'su Florian Huettl, yayın organına verdiği demeçte yarı iletken sıkıntısının çözümünün ardından bu kez de şirketin nitelikli işgücü açığı ile mücadele ettiğini söyledi.

Huettel, şirketin "daha fazla elektrifikasyon ve otonom sürüşte bir sonraki adımlar" üzerinde çalışacak bilgi teknolojileri alanında uzman aradığını söyledi.

Kaynak: Dünya Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vedat

Her krizde isci cikarmayi hedef diye gorenler maaslarin cok dusuk olmasi calisma saatlerin cok olmasi calisana deger verilmemesi daha cokta yazilabilir sorunlar kole degil insana yatirim yapilmadi daha iyi gunleri ayrica arac maliyetini yuksek tutmak icin gece gunduz mesai yaptir milete 3 lira maliyetli araci 10 lira goster devleti kandiriyorlar devletin bu fabrikalari cok acil mercek alt8na almalari gerekiyor

Hızır İlyas HASTA

Eski araçları ithal edersek Zaten CARİ açık zirvede,, Bide Alınan arabalar eski olduğu için Daha çok yedek parça ithal edeceksiniz Çin,le ortaklaşa yerli elektrikli araçlar üretelim
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23