• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çin ve Suudi Arabistan'dan Gazze açıklaması

Yeniakit Publisher
2023-10-14 23:00:00 -
Çin ve Suudi Arabistan'dan Gazze açıklaması

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Gazze'deki gelişmeleri konuştu. İki bakan, sivillerin hedef alınmasının durdurulmasını istedi.

Suudi Arabistan haber ajansı SPA'ya göre, Bin Ferhan, Wang ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Gazze'de yaşanan çatışmalar ile bu konuda sarf edilen uluslararası çabalar değerlendirildi.

Sivillere saldırıların durdurulması için çağrı

İki bakan, sivillerin hedef alınmasının durdurulmasının ve çatışan tarafların uluslararası insancıl hukuka bağlılığının önemini vurguladı.

Bin Ferhan görüşmede, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) daimi üyesi olan Çin'i Gazze'deki askeri operasyonların derhal durdurulması ve kuşatmanın kaldırılması konusunda sorumluluk üstlenmeye çağırdı.

Kaynak: AA

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

mustafa G

ya buraya bakin so bu bilmem kim bu büyük baslar karar verenedek gazede siviller hepisi ölecek bu bm nato ab bilmem daha nice bitli itler hepisi pis yahudu ya calisiyor ey ümet fazla uyuman silkilin kalkin top yekün istikamet israil fransa almanya yunanistan hata hata irani dahi silin

Leyl....

Evet bu kadar rezilligin bu kadar Kanin sebebi mucibesi belli oldu. Gazze'deki dogalgaz yataklar imis sebebi.. Buraya Cin talip oldugu icin. Eger Araplar la Cin arasinda antla$ma olur ise, USA Cin'e kafa tutamayacagi icin.. Böylece Hamas silahlandirilip radikal hale getirildikden sonra bu saldiriya zemin hazirlanmis. Zaten Hamas o tunellerde Gazze altinda yalniz oldugunu zannetmeyin, onlarin da arakarinda Israelli ajanlar var.. Yani ikili oynayan Ayni Filistinli gibi senelerce Hamas icinde faaliyet gosterenler. Durduk yerde Filistin Halki oradan bari$cil metodlarla nasil sürülemeyecek ise, veya etnik temizlik nasil yanki uyandiracak ise, böyle bir plan Ile Gazze Israel elinde kalacakdi.. Cin bu isleri direkt yapamiyor, yani ya Doha Katar ya da Suudlar uzerinden.. Onun icin Amarika koskoca ucak gemilerini yolladi.. Yoksa üc be$ yüzbin Filistinli Ile ba$a cikmak icin degil. Cin'e gözdagi vererek o gaz bizim, arada eglencelik Kan da dokuluyor hesabi.. Rabbim hepimizi bu yanlis islerden esirgesin!! :(((((
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23