• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çin SİHA'ları beklentileri karşılayamadı! Türk savunma sanayisi dünyada ses getiriyor! Türkiye'ye yöneldiler

Yeniakit Publisher
2022-10-17 17:19:00 - 2022-10-17 17:40:17
Çin SİHA'ları beklentileri karşılayamadı! Türk savunma sanayisi dünyada ses getiriyor! Türkiye'ye yöneldiler

TUSAŞ, Malezya'da düzenlenen SİHA ihalesinde Çinli rakiplerini geride bıraktı. Uzmanlara göre daha önce Çin SİHA'ları kullanan ülkeler artık Türk SİHA'larına yönelmiş durumda. Çin SİHA'ları muharebe sahasında beklentileri karşılayamadı. Çin SİHA'larını kullanan ülkeler Türkiye'ye yöneldi.

Çin SİHA'ları kullanan ülkeler artık Türk SİHA'larına yönelmiş durumda.

Malezya Savunma Bakanı Hishammuddin Hüseyin, SİHA alımı için düzenlenen ihaleyi Türk Havacılık ve Uzay Sanayi TUSAŞ'ın kazandığın duyurdu.

TUSAŞ, iki Çinli SİHA firmasının da arasında bulunduğu rakiplerini geride bırakmayı başardı. Türk SİHA'larının performansları Çin'de de yakından takip ediliyor.

Geçen aylarda Çin televizyonunda yayınlanan bir programda, Selçuk Bayraktar bir dahi ve Türk 'Steve Jobs' olarak tanıtılmıştı.

ÇİN SİHA'LARI BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADI!

Uzmanlar, daha önce Çin SİHA'ları kullanan ülkelerin artık tercihlerini Türkiye'den yana kullanabileceğini vurguluyor.

Malezya'da yaşayan gazeteci Marhalim Abas, "Muharebe sahasında kullanılan Çin SİHA'ları beklentileri karşılayamadı" dedi, Türk SİHA'larının kabiliyetlerine dikkati çekti.

Küresel SİHA piyasasının bu yıl yaklaşık 12 milyar, 2029'daysa 30 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

İlginizi çekebilir → ASELSAN'dan dev hamle... Yeni nesil yerli ve milli 'kara kutu' projesi! Hava araçlarına yeni sistem geliyor!→ TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir → ABD'de gövde gösterisi! CANiK’in yeni ürünleri AUSA 2022'de görücüye çıktı! M2 QCB, METE ve MECANIK... → TIKLAYINIZ

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Leyl....

Evet dunku mevzuu.. Bu Boga Burcunda bir Ay tutulmasi olacagim icin.. Bir liderin gitmesi muhtemel.. Bence de miadini dolduru. Bu adam 1 munafik ve hanimlara rizasi disinda bekaret Kontrolu yaptiriyor.. Araplar kiz ve kadinlari ilac verip satarlar. Bazi rituellerde kullanmak icin..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23