• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çin, Hong Kong'da dev doğal gaz (LNG) projesi başladı! Gemilerin etki gücüne milyon kez dayanabiliyor

Yeniakit Publisher
2023-05-17 19:59:00 - 2023-05-17 20:05:30
Çin, Hong Kong'da dev doğal gaz (LNG) projesi başladı! Gemilerin etki gücüne milyon kez dayanabiliyor

Çin'in Tianjin kentinde bulunan Açık Deniz Petrol Mühendisliği Limited Şirketi, Hong Kong'da bulunan sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) projesinin deneme faaliyetine başladı. Çin dünyada ses getirecek bir proje ile adeta meydan okuyor.

Çin'in Tianjin kentinde bulunan Açık Deniz Petrol Mühendisliği Limited Şirketi, Hong Kong'da bulunan sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) projesinin deneme faaliyetine başladığını duyurdu. Proje, dünyanın en büyük yüzer depolama ve yeniden gazlaştırma ünitelerinden iki tanesini aynı anda barındırma kapasitesine sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Merkezi Çin'in Tianjin kentinde bulunan genel yüklenici firma Açık Deniz Petrol Mühendisliği Limited Şirketi, Hong Kong sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) projesinin deneme faaliyetine başladığını duyurdu. Çin'in Hong Kong bölgesindeki en büyük açık deniz altyapı projesi olma özelliğini taşıyan proje, bir adet çift rıhtımlı açık deniz LNG terminali, bir adet kara LNG terminali ve iki adet denizaltı boru hattından oluşuyor.

Proje, dünyanın en büyük yüzer depolama ve yeniden gazlaştırma ünitelerinden, yani LNG taşıyıcı gemilerinden iki tanesini aynı anda barındırma kapasitesine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Projenin, Hong Kong'da temiz enerji kullanımını artırması ve Guangdong-Hong Kong- Makao Büyük Körfez Bölgesi'nin enerji yapılanmasını optimize etmesi bekleniyor.

WANG ZHANGLİNG, Açık Deniz Petrol Mühendisliği Limited Şirketi Başkanı: "Bu terminal, 50 yıl faaliyet gösterebilecek şekilde tasarlandı. Bu, sıradan açık deniz LNG terminallerinin servis ömrünün iki katına denk geliyor. Tesis yıllık bazda, her seferinde maksimum 2.400 tonla rıhtıma yanaşan gemilerin etki gücüne 4,9 milyon kez dayanabiliyor." -Xinhua Haber Ajansı

ilginizi çekebilir→ Altın ve doları olanlar, biriktirenler İslam Memiş uyardı, yeni tahmin geldi: Şaşırmaya hazır olun! Altın, dolar ve euro bugün→ TIKLAYINIZ

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23