• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cilvegözü’nde patlama

Yeniakit Publisher
2013-02-11 21:00:00 - 2013-02-11 21:56:15
Cilvegözü’nde patlama

Cilvegözü Sınır Kapısı’na 40 metre mesafede, Suriye’ye yardım için gönderilen araçların bulunduğu alanda, Suriye plakalı bir araçta patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 13 kişi hayatını kaybederken, 50’ye yakın yaralı var. Bakanlar Kuru

HATAY- Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’nda patlama meydana geldi, ilk belirlemelere göre 4’ü Türk vatandaşı 13 kişi hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, Cilvegözü Sınır Kapısı’nın yaklaşık 40 metre ilerisinde Türkiye sınırları içindeki bir araçta henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Suriye’ye yardım için gönderilen araçların bekletildiği alanda park halindeki Suriye plakalı olduğu tahmin edilen otomobilin olduğu yerden patlamayla birlikte çevresindeki araçlarda da yangın meydana geldi. Çok sayıda ölü ve yaralının bulunduğu bölgeye itfaiye ve acil yardım ekipleri sevkedildi. Patlamada yaralananlar, Reyhanlı Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Çok sayıda yaralı yakınının da  hastaneye  geldiği görüldü. Hastane yetkilileri ilk belirlemelere göre 30 yaralının kendi hastanelerinde tedavi altına alındığını belirttiler.
13 ÖLÜ VAR
Yetkililer patlamada Türk ve Suriye uyruklu 13 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Patlamada yaralanan çok sayıda kişi de hastaneye başvurdu. Ambulanslarla getirilen kayıtlı yaralı sayısının 32’ye ulaştığı, kendi imkanlarıyla veya vatandaşların yardımıyla hastaneye gelen kayıtsız yaralılarla bu sayının 50 civarında olduğu kaydedildi.
Bu arada, olay yerine gelen Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz incelemelerde bulundu.
ERDOĞAN, GÜLER’DEN BİLGİ ALDI
Bu arada, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’nda patlama, Bakanlar Kurulu toplantısına ara verildiği sırada meydana geldi.
Başbakanlık yetkilileri, Başbakan Erdoğan’ın gelişmelerle ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler ile görüşüp bilgi aldığını, olayı yakından takip ettiğini belirtti.
O ALANI YARDIM DERNEKLERİ KULLANIYORDU
Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Adnan Korkmaz, patlamanın, Sınır Kapısı’nın Suriye tarafına çıkıştaki alanın sağ tarafında park halindeki Suriye plakalı bir araçta meydana geldiğini söyledi. Patlama nedeniyle çevredeki araçların da yandığını ifade eden Korkmaz, ‘’5’i olay yerinde 10 kişinin öldüğü yönünde bilgi aldık. Çok sayıda yaralı var. Gümrük görevlisi 3 arkadaşımız da patlamadan etkilendi. Civarda hasar oluştu’’ diye konuştu. Korkmaz, patlamanın meydana geldiği alanın, Suriye’ye insanı yardım yapan derneklerin yardımlarının başka araçlara aktarılması için kullanıldığını belirterek, bu alanın son günlerde genellikle kalabalık olduğunu söyledi.
12 KİŞİNİN DURUMU AĞIR
Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki patlamada ölenlerin sayısının 13’e yükseldiği, 28 kişinin de yaralandığı bildirildi. Hastanede hayatını kaybedenlerle birlikte ölenlerin sayısının 13’e yükseldiği belirtildi. Patlamada yaralanan 28 kişiden 9’unun Türk, 19’unun ise Suriye uyruklu olduğu belirtildi. Yaralılardan 12’sinin hayati tehlikesinin bulunduğu kaydedildi. Durumu ağır olan yaralılardan 5’inin Türk vatandaşı olduğu öğrenildi.
Patlamadan hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının; Ali Sille, Hasan Yumuşak, İbrahim Yalçınkaya ve Abdurrahman Şanverdi olduğu bildirildi.
Bu arada, patlama sırasında  19 Suriye plakalı araçta ise maddi hasar meydana geldi. Olay sonrası Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı ve İçişleri Bakanı Muammer Güler Hatay’a giderek incelemelerde bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23