• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çikolata yiyerek 40 kilo vermek mümkün! Tek kuralı, o yol! Metabolizmayı 20 kat hızlandırıyor!

Yeniakit Publisher
2024-09-11 13:38:00 - 2024-09-12 08:35:45
Çikolata yiyerek 40 kilo vermek mümkün! Tek kuralı, o yol! Metabolizmayı 20 kat hızlandırıyor!

Kilo vermek birçok insan için zorlu olabilir. Kilo vermek isteyenlerin imdadına koşuyor! Yağ yakımını yüzde 100 hızlandırıyor: Bu yol zayıflama süreci bizlere de ilham olabilir. Kısa sürede 40 kilo vermeyi başaran Carla Visentin, tatlı yiyerek nasıl 4 adımda bunu başardığını anlattı.

Carla Visentin, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla sağlıklı ve zinde nasıl kaldığını anlatan bir influencer. Kilo verme yolculuğu hikayesini paylaştığı ve sağlıklı alışkanlıklarını ortaya koyduğu bazı videoları 20 milyondan fazla izlenme aldı.
Bir videosunda da, aşırı yemeyi bırakmasına yardımcı olan ve 40 kilo vermesini sağlayan dört ipucunu açıkladı. Diyetisyen Tara Collingwood'da Carla'nın taktikleri hakkındaki görüşlerini paylaştı.

YİYECEKLERLE SAĞLIKLI BİR İLİŞKİ GELİŞTİRMEK

Carla, diyetinde birkaç değişiklik yaparak nasıl "40 kilodan fazla" verdiğini açıklıyor. Hepimizin 'sağlıklı besleneceğim' diye başladığı, tüm gün bir şekilde yediklerine dikkat ettiği ve ardından bir noktada tatlılara saldırdığı oluyor.
"İnanın bana, hepimiz bunu yaşadık. Bu sizi suçlu hissettirir ve yiyecekle kötü bir ilişki kurmanıza neden olur." İşte bu döngüden nasıl kaçındığına dair ipuçları.

GÜNE TATLI YİYEREK BAŞLAYIN

İlk tavsiyesi güne tatlı bir şeyle başlamak. "Sizin için bilmiyorum ama eğer benim gibiyseniz, siz de büyük bir tatlı düşkünüsünüz. Bunu yaptığımda, gün boyunca isteklerimin ortadan kalktığını görüyorum çünkü güne tatlı bir şeyle başlıyorum," diyor.
"Tatlı bir şey" kahvaltılarına örnek olarak meyveli yulaf ezmesi, meyve ve yoğurt, meyve ve granola verilebilir.
Carla, "Her gün krep yiyorum," diye itiraf ediyor.

DİYETİSYENİN YORUMU

Collingwood, "Bu ipucuna katılmıyorum" diyor.
"Gününüze basit karbonhidratlarla başlarsanız, gün boyu şeker isteği döngüsünü başlatıyorsunuz." Bunun yerine, sebzeli karışım/omlet, yüksek lifli tost veya İngiliz çöreği, meyveli yoğurt ve bir tutam yüksek lifli tahıl, dondurulmuş meyveli smoothie (meyveler ve muz) ve protein tozu gibi yüksek lifli karbonhidratlar içeren yüksek proteinli bir kahvaltı öneriyor.

YEMEK YAPARKEN YARATICI OLUN

İkinci ipucu: "Yemek pişirme konusunda yaratıcı olun," diyor.
"En sevdiğiniz tüm yemekler için düşük kalorili bir alternatifi mutlaka vardır. Hatta direkt yüksek kalorili halini de yiyebilirsiniz, sadece porsiyon boyutlarını değiştirin" diyor.
"Sadece sürekli aynı yemeği yemek yerine düzenli olarak değişiklik yapmanızı öneririm, bu sayede yiyeceklerden sıkılmazsınız."
DİYETİSYENİN YORUMU

Collingwood, yemek pişirmeyi öğrenmenin kilo vermenize yardımcı olacağını kabul ediyor.
"Yiyecekleri kalorisi düşük tutmaya çalışın, ancak gün boyunca çok düşük kalorili olursanız açlık bir anda yemeklere saldırmanıza neden olur," diyor.
"Her öğünde sizi 3-4 saat boyunca tatmin edecek kadar kalori aldığınızdan emin olun. Bir öğünden sadece 2 saat sonra acıktıysanız, o zaman öğün yeterince büyük veya doyurucu değildir."

HAFTALIK TATLI KAÇAMAKLARINIZI PLANLAYIN

Üçüncü ipucu olarak Carla, "Her hafta düzenli olarak bir kaçamak yemeği planlayın" önerisinde bulunuyor.
DİYETİSYEN NE DİYOR?

Collingwood "kaçamak" teriminden uzak durmaya çalışırken, kendinizi en sevdiğiniz yiyeceklerden bazılarından tamamen kısıtlamamanız gerektiği konusunda hemfikir.
"Bunları dahil edin ancak bunları yüksek besin yoğunluğu/düşük kalorili yiyeceklerle dengeleyin ve yüksek kalorili yiyeceklerin porsiyonlarını sınırlayın" diye öneriyor.

HER GÜN 1 PARÇA ÇİKOLATA YİYİN

Dördüncü ipucu: "Her gün küçük bir tatlı en iyi arkadaşınız olacak," diyor.

"Her gün tatlı yiyorum. Bazen küçük bir çikolata parçası yerken kendimi iyi hissetmediğimde bu miktar bir porsiyon tatlı yemeye kadar değişiyor."
Bu, aşırı yemenizi nasıl engelliyor? "Aşırı yediğinizde, sanki son kez yiyecekmiş gibi yersiniz. Her gün bir parça yerseniz, bunun son gün olmayacağını bilirsiniz çünkü onu kelimenin tam anlamıyla ertesi gün, ertesi gün, ertesi gün ve ertesi gün yiyeceksiniz ve bunun çikolata veya tatlı bir şey olması bile gerekmiyor, her şey olabilir" diyor.
Collingwood, günlük olarak tatlı yemenin herkes için işe yaramayacağını söylüy
"Eğer az bir miktar sizi aşırıya kaçmaya itiyorsa, o zaman tamamen atlayın" diye açıklıyor. "Ancak kişiliğiniz birkaç parça çikolata veya bir iki lokma tatlı yemenize izin veriyorsa, o zaman yapın."
Ancak bu, her gün büyük bir parça kek yiyebileceğiniz anlamına gelmiyor, "ama birkaç lokma kesinlikle sorun olmaz ve aşırıya kaçmadan biraz tatlı yediğinizi hissetmenize yardımcı olabilir."
Bir kişi için işe yarayan şey, herkes için işe yaramayabilir. Herhangi birinin kilo verme ipuçlarını takip etmeden önce, kendi tetikleyicilerinizi anladığınızdan emin olun.
Örneğin, bir parça çikolata yemek bir kişinin isteklerini tatmin ederken, bir başkasının isteklerini tetikleyebilir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23