• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cihat Yaycı'dan Yunan adası tepkisi: Rakı balık mıdır senin milliyetçiliğin? Filistin ile de Deniz Yetki Alanı anlaşması imzalanmalı

Yeniakit Publisher
2024-05-15 01:14:00 -

Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, Türkiye'nin Yunanistan ile olan ilişkilerine ilişkin çarpıcı bir açıklama geldi. Yaycı tek kazanımın 10 Yunan adasına kapıda vizeyle girmek olduğunu belirterek, "Rakı balık mıdır senin milliyetçiliğin?" tepkisini gösterdi.

Yunanistan ve Türkiye arasındaki ilişkileri yorumlayan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, Yunanlılara taviz verildiğini belirterek ateş püskürdü.

Yaycı'nın açıklamaları şöyle:

Ben şunu söylüyorum Yunanistan gayri askeri statüde bulunan adalardan silah ve asker mi çekti. 169 tane çöktüğü adalardan mı çekildi. Müftüler halk tarafından çekilsin mi dedi. Camileri ve mezarlıkları talan etmekten vaz mı geçtiğini söyledi. Sonra da gelip Kariye'yi nasıl cami olarak kullanırsın denilecek. Ne aldık ya 10 tane Türkiye'ye yakın Yunan adasına kapıda vize aldık. Bunlar zaten fakir adalar. Sonra biz ne yapıyoruz. Orada rakı balık yapacağız diyorlar ya rakı balık mıdır senin milliyetçiliğin. Peki Yunan nasıl geliyor Türkiye'ye tarihi geçmiş kimlik kartıyla giriş yapıyor. O sayede binlerce FETÖ'cü de giriş yapıyordur. Halka bu gerçeği de söyleyin. Hani bir gecede gelip alabilirdik. Hani silahlar çekilmezse adaların egemenliği tartışmalı olurdu. Biz sürekli geri adım atıyoruz. Ben uçaklarımızın Ege'de 10 mil kadar gittiğini bile düşünmüyorum. Sorun çıkmasın diyerek tanıdık mı bunları. Yunan tarih boyunca Türklerden alıp kazanmıştır. Hep biz verdik. Burada patrik çağırılıyor yemeğe, orada seçilmiş müftü çağırılmıyor. Selanik'te toplantı neden yapılmıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bunu sorgulaması gerekiyor. Niye Filistin'le karşılıklı kıyılarımız var diye Dışişleri'nden bir açıklama gelmiyor. Libya gibi Filistin ile de Deniz Yetki Alanı anlaşması imzalanabilir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kara

Bu adam neden cumhurbaşkanı danışmanı yapılmıyor? Yunan dibimizde ki adaları istediği gibi silah yığıyor Danışmanlar yanlış yönlendiriyor. Filistin deniz kıyı anlaşması yapılmalı artı askeri anlaşmalarda yapıp Filistin askerini Filistinde eğitmeli, ABD suriyede kiminle anlaşma yapmışta PKK yı eğitiyor? Devlete yön veren danışmanlar sorgulanmalı Masonlar Devletten temizlenmeli. Artık bu Devletin sınırda ve coğrafyada dişini açıktan göstermeli...Ekonomi şefleri derhal değişmeli Faiz ve yüksek fiatları yükselten kurumlar derhal lisanslarına son verilmeli. Milleti Faizle inim inim inleten bir sistem dünyada hiç iki yakası bir araya gelmiş ülke var mı? Reis yeniden reform yapıp ülke içindeki lobilere şamarı vurmalı...

Salih

Katılıyorum sayın Erdoğan ne etmeye çalışıyor anlamadım Allah CC uyanma şuuru versin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23