• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cihat Yaycı'dan Somali açıklaması: Osmanlı İmparatorluğu'ndan bugüne kadar uzanıyor

Yeniakit Publisher
2024-08-03 23:58:00 -

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, Türkiye'nin Somali tezkeresini değerlendirdi. Yaycı, Mavi Vatanların birleştiğini açıkladı.

Türkiye'nin Somali'deki atılımlarını yorumlayan Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı dikkat çeken tespitlerde bulundu.

Cihat Yaycı'nın açıklamaları şöyle:

Türkiye, Somali'de askeri ve ekonomik işbirliği anlaşmaları ile güçlü bir varlık gösteriyor. Aynı zamanda Türkiye, Somali'nin doğal kaynaklarını koruma ve kullanma konusunda önemli bir rol de üstleniyor. Öte yandan Türkiye'nin Somali'deki varlığı, Osmanlı İmparatorluğu'ndan bugüne uzanan derin bir geçmişe dayanıyor. Bugün, güvenlik ve ekonomik işbirliği ile bu bağları güçlendiriyoruz. Somali ile Türkiye'nin Mavi Vatanları birleşiyor! Petrol, doğalgaz ve balık kaynakları için işbirliği yapılıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İbrahim Alkılıç

Karasularımızda balık ve balıkçılık artık çok azaldı. Balıkçılarımız Moritanya gibi çok uzak denizlerde artık balık tutmaya başladılar. Somali' nispeten daha yakın. Somali denizlerinde balık zaten çok fazla. Ucuz olmaz ama bol balık gelir biz de istifade ederiz, azıcık ucundan.

Gültekin

TÜRK DEVLETİ OLARAK ORADAKİ GÜVENLİĞİ SAĞLAMALIYIZ, SONRASI HER ALANDA KARŞILIKLI ÇIKARLARA DAYALI EKONOMİK İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMALARI YAPILMALI VE BİR MÜSLÜMANI YABANCILARIN SÖMÜRMELERİNE FIRSAT VERİLMEMELİDİR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23