• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çifte standarda Erdoğan isyanı

Yeniakit Publisher
2014-10-22 08:11:00 - 2014-10-21 21:45:26
Çifte standarda Erdoğan isyanı

İkinci Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu’na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani saldırılarını bahane ederek Türkiye’yi karıştırmak isteyen PKK ve HDP’ye sert çıktı. Erdoğan, “Suriye’de kimyasal silahlarla, konvansiyonel silahlarla, varil bombalarıyla 300 bin insan katledilirken nerelerdeydiniz” dedi.

AKİT / ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu’na katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Kobani olayları üzerinden terör örgütü PKK ve HDP’yi eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, JW Marriott Otel’de düzenlenen 2. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu’nda konuştu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, devlet ile birey arasındaki mesafeleri kaldırmak konusunda Türkiye’nin kararlılığının asla sarsılmayacağını söyledi. Yeni güvenlik reformuyla ilgili düşüncelerini dile getiren Erdoğan, “Birey için özgürlük ne kadar haksa güvenlikte o kadar haktır. Özgürlüğün olmadığı yerde güvenlik olmaz. Güvenliğin olmadığı yerde de özgürlük olmaz. Bu ikisinin çok hassas bir dengede muhafaza edilmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Eğer güvenlik öne çıkarsa özgürlük kısıtlanır. Eğer özgürlük başkasının özgürlük alanını ihlal edecek şekilde yorumlanırsa o zaman da güvenlik sarsılır. Adeta bıçak sırtında yürürcesine özgürlük ve güvenlik dengesini muhafaza etmek, teraziyi tam dengede tutmak zorundayız” diye konuştu.

“DÜNYANIN NERESİNDE BÖYLE BİR ÖZGÜRLÜK VAR?”

Erdoğan, Kobani bahanesiyle Doğu ve Güneydoğu illerinde çıkan olayların HDP’nin çağrısı yüzünden olduğunu hatırlattı. Basın açıklaması yapmanın, gösteri yapmanın, protesto etmenin, fikirleri özgürce ifade etmenin demokratik hak olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bu vandallığa, bu şiddete gösteri hakkı, ifade özgürlüğü mü diyeceğiz? Dünyanın neresinde böyle bir hak böyle bir özgürlük var? Ben Batıyı bilen birisiyim. Bizi kıyasıya eleştiren o uluslararası medyaya, o batılı siyasetçilere soruyorum, kendi ülkelerinde böyle bir vandallığa, böyle bir yağmacılığa, insan hayatına kasteden bu türden şiddete, demokratik hak diye bilirler mi? Özgürlük diyebilirler mi? Türkiye söz konusu olduğunda çok bariz bir çifte standardın devreye girdiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

 “İSRAİL’İN ÖLDÜRDÜĞÜ 16 GAZETECİ GÜNDEMDE YOK”

Dünya kamuoyunun Türkiye’ye karşı ikiyüzlü davrandığını vurgulayan Erdoğan, uluslararası medya kuruluşlarını eleştirdi. İsrail’in öldürdüğü 16 gazetecinin hiç gündeme gelmediğini söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: “Bir süredir içeride maalesef bazı siyasiler hem de üst düzeyde ne yazık ki dışarıda bir kısım uluslararası medyaya ‘Türkiye’de basın özgürlüğü yok’ diyerek Türkiye’yi tüm dünyada acımasızca eleştiriyorlar. Türkiye gazetecilik faaliyeti dışında cinayetten, terörden, hırsızlıktan mahkûm olanlar nedeniyle sınırsız eleştirilirken İsrail’in Gazze saldırıları sırasında katlettiği 16 gazeteci bakıyorsunuz hiç gündeme gelmiyor. Hiç duydunuz mu? Ben duymadım, okumadım. Gazze saldırıları sırasında mahalle baskısına maruz kalan, sürülen, işinden atılan gazeteciler, hiç gündem yapılmıyor. Kusura bakmayın, burada ben şu tespiti yapmak durumundayım. Geçen yıl Gezi olayları sırasında yaralanan ve sonrasında maalesef hayatını kaybeden üzülerek ifade ediyorum, ‘ölü bedeni üzerinden her türlü aşağılık saldırıya maruz kaldık.’ Bir çocuğun talihsiz ölümünü reklâm aracı yapacak kadar, muhalefet aracı yapacak kadar, istismar aracı yapacak kadar alçaldılar. Günlerce manşetlerle, sokak olaylarıyla, içerisinden ve dışarıdan kampanyalarla bize akla, edebe sığmayacak saldırılar yaptılar. Okyanus ötesinden ölen çocuğun mezhebine de vurgu yaparak timsah gözyaşlarıyla taziyeler yayınladılar. Ancak bu gösteriler sırasında ateşli silahla kasten öldürülen Burak hiç kimsenin dikkatini çekmedi. Hiç kimsenin vicdanına dokunmadı.”

“HANİ NEREDELER?”

Diyarbakır’da hunharca katledilen HÜDA-PAR mensubu üç gencin Gezi olayları destekçilerinin ilgi alanlarına hiç girmediğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı’nda yoksullara yardım dağıtma peşinde olan 16 ila 26 yaşları arasında gençlerin vahşice katledildiğini kaydetti. Gençlerin silahlarla, bıçaklarla saldırıya uğradığını, sığındıkları binanın üçüncü katında işkence gördüklerini ve bu kattan aşağı atıldıklarını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yetmedi bunlardan birinin üzerinden arabayla geçtiler, diğerinin başını taşlarla ezdiler. Bu vahşice katledilenler insan değil mi? Bunlar çocuk değil mi? Genç değil mi? İstanbul’da talihsizce ölen çocuk için sahte, yalan ifadelerler, ‘Ekmek almaya gidiyordu’ hâlbuki hiç alakası yok. Maalesef terör örgütünün maşası olmuş durumdaydı. Bu tür hikâyeler tasarladılar. O reklâmcılar nerede? Sokaklara çıkan gösteriler yapan sözüm ona, vicdan sahipleri nerede? Günlerce manşetlerinden sahte, vicdan gösterileri yapanlar hani neredeler? O çocuğu siyasi bir istismar aracı yapanlar neredeler? Okyanus ötelerinden taziye yayınlayan, timsah gözyaşları döken, burada sokak olaylarına benzin dökmeye çalışanlar neredeler? Suriye’de kimyasal silahlarla, konvansiyonel silahlarla, varil bombalarıyla 300 bin insanı katledilmesine susacaksın, hatta bu insanlık dışı katliama destek vereceksin ondan sonra Kobani deyip sağı, solu yakacaksın, cinayet işleyeceksin. Ya Kobani için bu kadar dertlisin de Kobani’nin dışındaki şehirler için niçin senin en ufak bir derdin yok” şeklinde konuştu. Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23