• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP’ninki istifa şovu

Yeniakit Publisher
2014-05-22 08:22:00 - 2014-05-21 23:07:42
CHP’ninki istifa şovu

Soma’da yaşanan facia sonrasında bu insanların üzerinde tepinmeye çalışanlar olduğunu vurgulayan AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, CHP’li Sabahat Akkiraz’ın istifa dilekçesi vermesinin şova yönelik olduğunu ve büyük ihtimalle işleme konulmayacağını söyledi. Çözüm sürecine de değinen Bakan Çelik, silah baronlarının çatışmanın sürmesini istediğini belirterek, “Devlet bütün hassasiyetiyle üzerine düşeni yapıyor. Ancak kimse de bu çatışmasızlık ortamından şımarmasın” dedi.

AĞRI - Ağrı’da seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İbrahim Çeçen Üniversitesi Konukevi’nde muhtarlar, polis ve öğrencilerle bir süre sohbet ederek gündemi değerlendirdi. CHP’li Sabahat Akkiraz’ın Soma faciası sonrasında milletvekilliğinden istifa etme talebini “Şova değil, kenetlenmeye ve meselenin hakkını vermeye ihtiyacımız var” sözleriyle değerlendiren Çelik, “Bu insanların acıları üzerinde tepinmeye çalışanlar oldu. Biz bunları lanetledik, lanetlemeye devam ediyoruz. Milletimizin sağduyusu, meselesinin farkındadır. Sadece siyasi mülahazalarla tribünlere selam verme adına, birileri ‘efendim ben istifa ediyorum’ vesaire diyorsa bu bir şovdur. Bu kimseye inandırıcı gelen bir durum değildir. Nitekim göreceksiniz, zaten genel başkanları alacak, bunu da büyük ihtimalle işleme koymayacaktır” diye konuştu.

SİLAH BARONLARI ÇATIŞMA İSTİYOR

Çözüm süreci ile ilgili olarak devletin bütün güçlerinin üzerine düşen bütün hassasiyeti yerine getirdiğini, sürecin zedelenmemesi için herkesin büyük bir sorumluluk içinde hareket ettiğini vurgulayan Çelik, “Ama sürecin böyle olmasından dolayı, bu çatışmasızlık ortamından dolayı birileri şımarmasın, şımardıkları zaman işin şekli değişiyor o zaman” sözleriyle uyardı.

Silah sektörünün baronlarının bu savaşın sürmesini, bu kavganın, çatışmanın sürmesini istediğinin altını çizen Çelik, “Bunu bitirmemiz gerekiyor. Çözüm süreci konusunda hükümetimizin kararlılığı tam ve sarsılmazdır. Biz memleketimizde bir daha kan ve gözyaşımızın olmaması, evlatlarımızın şehit olmaması, çocuklarımızın ölmemesi için milyar dolarlık kaynaklarımızın heba olmaması için bir bölgemizde özellikle kan ve barut kokusunun büsbütün ortadan kalkması için bugüne kadar üzerimize ne düştüyse yaptık ve kararlılıkla yapmaya devam edeceğiz. Ölenler bizim insanımızdır. Kürt çocukları da bizim insanımızdır. Polisimiz, askerimiz, şehidimiz bizim çocuklarımızdır. Birileri bu savaşın sürmesini istiyor. Silah sektörünün baronları bu savaşın sürmesini, bu kavganın, bu çatışmanın sürmesini istiyor. Bunu bitirmemiz gerekiyor” dedi.

YARGISIZ İNFAZ MODA OLMUŞ

Soma faciası sonrası yaşananları değerlendiren ve “Böyle zamanlarda yargısız infaz çok modadır bizim memlekette” diyen Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: “Kimseye yargısız infaz yapılmasın. Zaten muhalefet partileri gensoru önergesi vermiş. Enerji Bakanımızla ilgili Çalışma Bakanımızla ilgili. Bunlar meclis zemininde de konuşulacak. 301 şehidimizin bir şekilde hesabı sorulmalıdır, onların ailelerinin yüreği soğutulmalıdır. Burada hiç kimsenin itirazı yok. Bunun örtbas edilmesi, görmemezlikten gelinmesi söz konusu olamaz.”

‘İşçi alım ilânı kaza öncesine ait’

ANKARA - İŞKUR, Soma Kömür İşletmeleri AŞ’nin kuruma yaptığı işçi başvurularıyla ilgili olarak, “Söz konusu başvurular Soma’da meydana gelen elim kazadan önce yapılmış olup, kazadan sonra ilan yayından kaldırılmıştır” değerlendirmesinde bulundu. İŞKUR’dan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında “Soma’ya İŞKUR aracılığıyla 100 maden işçisinin daha arandığı” yönünde haberlere yer verildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:
“Söz konusu haberlere yönelik Kurumumuz kayıtlarında yapılan araştırma neticesinde 29 Nisan 2014 tarihinde Soma Kömür İşletmeleri AŞ’nin 00002055756 talep numarası ile madenci mesleğinde 100 kişilik işçi alımı için Kurumumuza başvurduğu tespit edilmiştir. Söz konusu başvurular Soma’da meydana gelen elim kazadan önce yapılmış olup, kazadan sonra ilan yayından kaldırılmıştır.”    

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23