• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP'nin Sedef Kabaş çırpınışı! 81 ilde basın açıklaması düzenleyip hakareti aklamaya çalıştılar

Yeniakit Publisher
2022-02-26 23:18:00 - 2022-02-27 00:34:56
CHP'nin Sedef Kabaş çırpınışı! 81 ilde basın açıklaması düzenleyip hakareti aklamaya çalıştılar

Sedef Kabaş'ın Tele 1 canlı yayınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ettiği hakaretin arkasında duran CHP Kadın Kolları, 81 ilde eş zamanlı basın toplantısı düzenleyerek Kabaş için özgürlük istedi.

 Yeniakit.com.tr 

CHP Kadın Kolları, Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik çirkin hakaretine destek verdi. 81 ilde eş zamanlı basın toplantısı düzenleyen CHP'li kadınlar, Sedef Kabaş için özgürlük istedi.

Hakareti böyle aklamaya çalıştılar: O bir atasözü

Sedef Kabaş'ın hakaretini, "o hakret değil, bir atasözü" gerekçesi ile aklamaya çalışan CHP Kadın Kolları, açıklamasında, "Bilindiği gibi; gazeteci Sedef Kabaş hakkında televizyon programında söylediği bir atasözü nedeniyle 'Cumhurbaşkanı’na hakaret' suçlamasıyla soruşturma açıldı. Davet edilse gideceği bilindiği halde, avukatına bile ulaşamadığı bir saatte, gece 02.00’de evine giden polisler tarafından gözaltına alındı." ifadelerini kullandı.

Hakareti "ifade özgürlüğü" sayan CHP'li kadınlar, açıklamalarına şöyle devam etti:

Sedef Kabaş ifadesinde, "Sözün orijinali bir atasözüdür. Hatta sözün orijinalini de değiştirerek sarf ettim. Bundan da anlaşılacağı üzere hakaret etme gibi bir kastım yoktur" demesine rağmen siyasi bir karar doğrultusunda tutuklandı. Hem de "kaçma ve saklanma ihtimali yüksek" olduğu gerekçesiyle. Göz önünde olan, fikrini ve sözünü her zaman açıkça, korkusuzca ifade eden bir gazeteciyi; kaçma ve delil karartma şüphesiyle tutuklu yargılamaya karar verdiler. Sedef Kabaş’ın bugün hala hukuka aykırı olarak tutukluluğu devam ediyor. Ülkemizin her yanını saran korku ikliminden basın emekçileri de payını alıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

fetösavar

bu atasözünü sizin çok değerli geçmiş büyüklerinize söyleseydi bir kişi acaba nerde olurdu şimdi???

Fatih

Keşke yanında çalışan bayanları taciz eden çaresiz parti çalışanlarına tecavüz eden onları cinsel istismara maruz bırakan o şerefsiz partili arsızlar içinde 81 ilde eş zamanlı o kadınların onuru için eşzamanlı basın bildirisi yapsaydınız. O zaman neden seniniz çıkmadı hayırdır yapan CHP li olunca kim kimi s.....se s..... diye bir parti kararı mı vardı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23