• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP’nin kaleleri birikmiş borçta açık ara önde

Yeniakit Publisher
2024-07-27 10:35:00 -
CHP’nin kaleleri birikmiş borçta açık ara önde

CHP’li belediyelerin SGK’ya olan borcu konuşuluyor. Seçimlerde el değiştiren Bursa’nın, Balıkesir’in ve Denizli’nin toplam borcu 800 milyonu bulmazken, CHP’nin kale ilçelerinden Şişli’nin ise 2 milyara yakın borcu olması dikkat çekti.

Buğra Kardan  İstanbul

Yolsuzluk, rüşvet ve torpilin eksik olmadığı CHP’li belediyeleri aklamak için çekilen bir algı operasyonu daha akim kaldı. Özgür Özel’in kurmaylarından Burhanettin Bulut, AK Parti’den alınan Bursa, Balıkesir ve Denizli büyükşehir belediyelerinin SGK’ya olan toplam borcu 789 milyon 835 bin lira olduğunu açıkladı. Bulut, bu açıklamasıyla adı geçen belediyelerin borçlarının uzun yıllar CHP tarafından yönetilen belediyelerin altında olduğunu itiraf etti. Buna karşın CHP’nin kalelerinden Şişli ilçesinin tek başına borcu 1 milyar 800 milyon lirayı buluyor.

Devletin parası çarçur edilmiş

Konuya ilişkin Akit’e konuşan AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Mehmet Kırmızı, şunları söyledi: “CHP’nin bir algı oyunu daha çöktü. CHP’nin kalelerinin AK Parti’den alınan belediyelere oranla büyük borçları olduğu anlaşıldı. Karşımızda üç büyükşehirden daha borçlu bir ilçe var. Tuhaf değil mi? Bunun nedenleri belli. Demek ki Şişli’de devletin paraları çarçur edilmiş. Ekrem İmamoğlu, vaktinde İstanbul için ‘Nimet, kendine yeter’ dedi ama ne yaptı? Borçlar aldı. Ve bu borçları ödeyemez duruma geldi. İmamoğlu gibi çok CHP’li belediye başkanı var. Bunların şu anda Cumhurbaşkanı’mızın ‘Borçlar ödensin’ çıkışını mali darbe olarak nitelemeleri anlamsız. Bunlar, ‘İcraatta bulunmadığım gibi borcumu da ödemem’ mantığıyla ilerliyorlar. Çünkü kendi yanlılarını doyurmaları, siyasi kariyerlerine yatırım yapmaları, yakınlarına ve akrabalarına ihale dağıtmaları gerekiyor. CHP’li belediyeler, borçlarını ödemekle yükümlüler. O borcunu ödemesin, bu yükümlülüğünü yerine getirmesin ne olacak devletin hâli? Gelinen aşamada herkes sorumlu olmalı, borcunu ödemeli, devletine ödevini ifa etmeli. Başka çare yok.”

Paralar şaraba, LGBT'ye gidiyor

AK Parti 27’nci Dönem İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı da şunları dile getirdi: “Şişli’nin hâli harap. Ara arterlerde bakımsız yollar, kötü kokular var. Anlaşılan o ki Ankara’dan Şişli’ye yollanan paralar, başka yerlere gidiyor. Demek ki paralar, şaraba şampanyaya gidiyor. Demek ki paralar, abuk sabuk sanatçılara ya da CHP’ye yakın reklamcılara ve tanıtımcılara yönlendiriliyor. Resmi olarak paraların nerelere gittiğini ifade ediyorlar ama gayri resmi olarak nerelere iletildiği belirsiz. Tahminimce paralar, gayri resmi olarak LGBT eylemlerine veriliyor. DHKP-C, PKK gibi kan emici örgütlere tevdi ediliyor. Dağa adam devşiren yapılara takdim ediliyor. CHP’li belediyelerin o paralarla Çanakkale’de savaşan dedelerimizin ve ninelerimizin hikâyelerini çocuklarımıza anlatacak hâlleri yok. İstiklâl harbinin önemini vurgulama kaygıları da yok. Bu belediyelerden böyle bir şey umulmaz. Çünkü CHP, parçalayıcı bir yapıdır. Ülkeyi bölen, kardeş kavgasına götüren bir örgüttür.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

YORUM

Belediyeler SGK borçlarını ödemeyince emekli maaşlarını devlet ödemek için ödenek ayırıyor mu, ayırıyor.Devletin kasasındaki para nereden geliyor. Vatandaştan vergilerden. Dolayısı ile belediyelerin borçları vatandaşın cebinden çıkıyor. Bir an önce bunlara son verilmeli.

TATAR RAMAZAN

SAYIN AKİT BURDAN İHBAR EDİYORUM ;TÜRKİYEDE O KADAR VERGİ KAÇIRAN VERGİ ÖDEMEYEN ŞİRKETLER VARKİ SAYIN MEHMET ŞİMŞEK BUNLARA KAFA YORMALI İNCİK BONCUKLARLA UĞRAŞMASIN.BENDE MALİ MÜŞAVİRİM NEYİN NE OLDUĞUNU BENDE BİLİYORUM İNSANDA VİCDAN YOKSA ,AHLAK YOK HERŞEY MÜBAH KILAR.BUGÜN ALDIĞIM BİR HABERİME GÖRE YEMEKSEPETİM.COM PANDEMİDEN ÖNCESİNDEN TUT 2024 İL YARISINA KADAR VERGİ SIFIR.HİÇ BİR ŞİRKET VERGİ ÖDEMEZMİ YAAA .DEVLET NEDEN UYUR.EMEKLİYE GELİNCE %25 ,VEKİLLERE GELİNCE BİZLER UYUYUNCA PARMAKLAR KALKAR.BEN BU ADAMINA GÖRE MUAMELE YAPILMASINA,HUKUKSUZLUĞA,ADAM KAYIRMACILIĞINA ,PARTİZANLIĞA KISACA BU ŞEREFSİZLİĞE KARŞIYIM.ŞEREFSİZLİK NERDEN GELİRSE DEVLET DUR DİYECEK.HAKSIZLIĞA BOYUN EĞMEN ZULÜMDÜR.TEKSTİL SEKTÖRÜ VERGİ SIFIR.GAYRİ RESMİ,RESMİ HESAP DİYE 2 ÇEŞİT HESAPLI ÇALIŞIRLAR DEVLET BUNUDA ÇOK İYİ BİLİR.BUNLARA KAFA YORSUN SAYIN MEHMET ŞİMŞEK BEY.VEDE SAYIN AKİT DEVAMLI CHP Lİ BELEDİYELERİ SORGULAMAYIN ,ONLARIN NE MAL OLDUĞUNU BU MİLLET ÇOK İYİ BİLİYOR .ONLARI ORALARA GETİREN AKPARTİNİN TUTUM VE DAVRANIŞLARIDIR.ZAMANINDA ADAM GİBİ EMEKLİLERİ KOLLASALARDI OY KULLANMAMAYA EMEKLİLER GİTMEMEZLİK YAPMAZLARDI.DEVLET EMEKLİYİ DÜŞÜNMEDİ EMEKLİDE DEVLETİNE ARTIK GÜVENMİYOR.MUHTAR NEDİR YAA.NE FIŞKI YİYOR.MUHTARLARIN İŞLERİNİ ŞU AN NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ YAPMIYORMU.YAPIYOR O HALDE 55000 TANE MUHTARIN MAAŞINI NEDEN ÇÖPE ATIYORSUN KARDEŞİM.AMA BİR DAHAKİ SEÇİM GELSİN SEÇİM GÜNÜ BENDE YANGELİP YATACAM.BENEDEN SÖYLEMESİ DOĞRUYA DOĞRU YANLIŞA YANLIŞ.DÜNYA MENFAAT DÜNYASI OLMUŞ ARTIK.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23