• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP'nin eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek'ten CHP İstanbul İl Başkanlığı'na 'belge' tokadı! 'Paçavradan ibaret'

Yeniakit Publisher
2024-03-11 22:25:00 - 2024-03-11 22:42:00

CHP'nin Sarıyer'deki İl Başkanlığı binasının satın alınması sırasında partinin avukatı olarak görev aldığının altını çizen Mustafa Kemal Çiçek, CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından balya balya paraların sayıldığı görüntüye ilişkin yapılan savunmayı yalanladı. Avukat Çiçek, “Paçavradan ibaret düzmece belgeye itibar edilmemeli. Satıcıya yönelik işlemler banka üzerinden yapılmıştır" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in para destelerini sayarken çekilen görüntüleri tartışılmaya devam ediyor.

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından görüntülerin yayınlanmasından iki gün sonra yapılan savunmada, "Söz konusu görüntüler şu an Sarıyer ilçesi sınırlarındaki CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının 2019 yılında satın alınmasıyla ilgilidir." denildi. CHP İstanbul İl Başkanlığı açıklamasında, bir de belge paylaştı.

Kamuoyu, yüklü miktarda ödeme gerektiren bir satın almanın neden bankayla değil de çuvallara doldurulan paralarla gerçekleştirildiğini konuşurken, CHP'nin eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek'ten bomba bir açıklama geldi.

Mustafa Kemal Çiçek: Satın alma banka aracılığıyla yapıldı!

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması esnasında avukat sıfatıyla görevli olduğunu belirten Mustafa Kemal Çiçek, satın almanın banka aracılığıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Çiçek, CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından paylaşılan belgeyi de yalanladı.

Çiçek, şunları söyledi:

CHP İstanbul İl Başkanlığının yayınladığı paçavradan ibaret düzmece belgesine itibar edilmemelidir. Aralık 2019 tarihinde o il binasının alımında, CHP Genel Merkez avukatı olarak bulundum.

30 milyon TL'nin üzerindeki rakam Genel Merkez marifeti ile gönderilmiş olup, bakiye kalan bir kısım; Ocak 2020'de hazine yardımının gelmesi ile ikmal edilmiştir. Bu boyutta haricen bir rakam söz konusu olmamıştır! Satıcıya yönelik işlemler banka üzerinden yapılmıştır!

Birileri, bir yerlerden haricen para toplayarak; haksız zenginleşme içerisine girmiş ise bunun tesbit ve gereğini yapacak makamlar bellidir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Umuda

Ye CHP Ye Götür CHP götür. Aslan sosyal Demokratlar.

Chp

600 milyon nerde?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23