• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP'li vekil konuştu, paraleller ballandırdı: Servetimize dokunmayın!

Yeniakit Publisher
2014-09-21 19:15:00 - 2014-09-21 19:26:52
CHP'li vekil konuştu, paraleller ballandırdı: Servetimize dokunmayın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bank Asya için kullandığı "O banka batmış zaten" ifadeleri sonrası yeniden saldırı pozisyonuna geçen Pensilvanya Medyası, yasak olmasına rağmen dünyada bankası olan tek parti konumundaki CHP'nin Milletvekili Mehmet Şeker'in Meclis'e sunduğu soru önergesine sarıldı. Önergede yer alan "Bir bankanın servetine yönelik kasti açıklamalar suçtur" ifadesine 'tek ceket' edebiyatı yapan paralellerin sıkı sıkıya sarılması dikkat çekti.

YENİAKİT.COM.TR - Milletin sırtını çevirmesi sonrası zor günler geçiren ve batmaması için Pensilvanya'dan 'Aldanmış Ruhlar'a talimat üstüne talimat gönderilen Bank Asya için Paralel Cemaat'in taarruzu sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta TÜSİAD Yüksek İştişare Konseyi toplantısında Bank Asya için "O banka zaten batmış" açıklaması yapmasını CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker eliyle Meclis'e taşıyan Paralel Cemaat, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın cevaplaması için Bank Asya ile ilgili 10 soru yöneltti.

KANUNLARI DAHA YENİ HATIRLADILAR

17 ve 25 Aralık darbe operasyonu ile hukuku ayaklar altına alan Paralel Yapı ve taze yandaş partisi CHP'nin sözkonusu Bank Asya olunca kanunları hatırlaması manidar bulundu. 17 Aralık sonrası Anayasa'da "Başbakan ve Bakanlar dinlenemez" hükmü bulunmasına rağmen Tayyip Erdoğan'ın illegal biçimde kayda alınan montajlı tapelerini Meclis'te yayınlayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığını yapan partinin vekili Mehmet Şeker, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’na göre bir bankanın itibarına ya da servetine yönelik kasten açıklamalarda bulunulamayacağına, görsel ya da yazılı basın yoluyla haber yapılamayacağını iddia ederek, “Yaklaşık 10 aydır, Bank Asya ile ilgili 61. Hükümet’in Başbakanı ve danışmanları, 12. Cumhurbaşkanı ve hükümete yakınlığı ile bilinen medya organları tarafından bu kural defaatle çiğnenmiştir.” ifadesini kullandı.

'SERVETİ ZEDELEYENLERE HANİ CEZA?'

Dünyada bankası olan tek parti konumundaki CHP'nin Milletvekili Şeker, Bank Asya'nın servetini zedelemeye dönük söylemler hakkında bugüne kadar nasıl bir işlem yapıldığını sordu.

"Tuzluk"lara taş çıkartan Şeker vekilin bu soru önergesi Okyanus serveti ile elde edilen Paralel gazete, radyo ve TV kanallarınca gün boyu öne çıkarıldı.

'Bize dokunan yanar' politikasından da vazgeçmediği görülen Paralel Yapı'nın dokunulmazlık zırhını artık sızıntı emniyet ve yargıç görünümlü abileri ile kanunları kullanarak aktif edemeyerek CHP'yi kullanması manidar karşılanıyor.

www.yeniakit.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23