• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP'li İzmir B.B. mahkeme kararını tanımadı, vatandaş ile polisi karşı karşıya getirdi!

Yeniakit Publisher
2023-08-24 16:26:00 -
CHP'li İzmir B.B. mahkeme kararını tanımadı, vatandaş ile polisi karşı karşıya getirdi!

İzmir'de vatandaşın korkulu rüyası haline gelen Harmandalı Çöp Depolama alanı mahallelinin çabası sonucu mahkeme kararı ile kapatıldı. Üzerinden 1 ay geçmesine rağmen mahkeme kararını uygulamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hukuk tanımaz tavırları polis ile vatandaşı karşı karşıya getirdi. Vatandaşları çöplüğe giden yol üzerinden uzaklaştıran polis, önce çevik kuvvet aracılığı ile çevre güvenliği aldı, ardından da çöp kamyonlarının geçişine izin verdi.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Harmandalı'nda hukuku yok sayan uygulaması vatandaşla polisi karşı karşıya getirdi. İzmir 4. İdare Mahkemesi'nin geçtiğimiz haziran ayında verdiği Harmandalı Çöplüğü'ne çöp dökümünün durdurulmasına ilişkin kararın uygulanmasını isteyen vatandaşların 6900 sokak üzerinde 2 gündür sürdürdüğü eylem, polis müdahalesi ile sona erdirildi.

ÇÖP KAMYONLARININ GEÇİŞİNE İZİN VERİLDİ

Sabah'tan Ertan Gürcaner'in haberine göre, dün öğleden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden getirdiği yazı doğrultusunda polis çöplüğe giden yol üzerinde eylem yapan vatandaşlara müdahale etti.

Ardından da çevre güvenliğini alıp çöp kamyonlarının Harmandalı Çöplüğü'ne geçişine izin verdi. Müdahaleyi protesto eden vatandaşlar geçen çöp kamyonlarını yuhaladı.

BÜYÜKŞEHİR PROVAKE ETTİ

İdare mahkemesine açtığı dava ile Harmandalına çöp dökümünün durdurulması yönünde karar aldıran Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Kazar yaşananlara isyan etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanının olayı provake ettiğini öne süren Kazar, "Harmandalında hukuk ayaklar altına alındı. 2 gündür mahkeme kararı uygulansın diye yaptığımız eylem büyükşehir belediyesi zabıta daire başkanının provakasyonu sonrası polis müdahalesi ile sonlandırıldı.

Ardından da çöp kamyonlarının çöplüğe geçişine izin verildi. Mahkeme kararına rağmen çöp dökümüne izin verenler hakkında hukuki süreç başlatacağız. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil. Bilim insanlarının hazırladığı raporlar; 'Bölgede yaşayanların can güvenliği tehdit altında.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmet

Peki polisin görevi hukuk tanımayanlara payandalik etmek mi?Bu nasil menem bir iştir be!Mahkeme kararını tanıma sonrada polisle bu karara karşı vatandaşa saldır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23