• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP’li Gürsel Tekin'den gündemi sarsacak itiraf! Resmen şok olacaksınız

Yeniakit Publisher
2023-06-04 13:35:00 - 2023-06-04 17:17:17
CHP’li Gürsel Tekin'den gündemi sarsacak itiraf! Resmen şok olacaksınız

CHP genel başkanlığı için adı geçen isimlerden Gürsel Tekin, Uğur Dündar'a mektup göndererek seçim yenilgisinin nedenlerini yazdı. Tekin, "Biat kültürü silinmeli. Türkiye'ye vaat ettiğimiz liyakat sistemi partimizde de uygulanmalı." dedi

CHP'de 2 yıl süreyle Genel Sekreterlik, 4 yıl da Genel Başkan Yardımcılığı yapan Gürsel Tekin, Uğur Dündar'a mektup gönderdi.

Tekin'in seçim yenilgisinin nedenlerini analiz ettiği ve seçmenin güvenini yeniden kazanmanın yollarını anlattığı mektubu Dündar, Sözcü gazetesindeki yazısında paylaştı.

"Liyakat sistemi partimizde de uygulanmalı"

Partinin geçmişte daha önce başarılı olmuş uygulamalardan ders çıkarmadığını yazan Tekin, "Yaşadığımız sorunların özünde temel bir gerçek var" diyerek CHP yönetimine şu ifadelerle çağrıda bulundu:

"Partimizi halka açmak zorundayız. Herkes üye olabilmeli. Herkes hesap verebilir olmalı. Boş sandıklar varsa, buradaki örgütler hesap vermeli. Eleştiri ve özeleştiri kültürü partimize yeniden gelmeli. Biat kültürü silinmeli. Türkiye'ye vaat ettiğimiz liyakat sistemi partimizde de uygulanmalı.

Akıl, mantık, bilim Türkiye'de yönetime egemen olmalı diyorsak, akılla, mantıkla, bilimle ve ehliyetle partimiz yönetilmeli. Üyeler hak sahibi olmalı ve hesap sormalı. Bütün bunların sonucunda da parti yöneticileri değerlendirilmeli.

Asırlık çınar Cumhuriyet Halk Partisi kamu yönetiminde görmek istediğimiz çoğulcu, demokratik, şeffaf, hesap verebilir, liyakat ve ehliyete önem veren anlayışı her hücresinde yaşamalı.

Seçimden seçime çalışma diye bir şey yoktur. Bir siyasi parti 7/24 seçim için çalışır. Bir seçim biter, diğerini kazanmak için hemen harekete geçilir. Örgütlerimiz her an sokakta, her an vatandaşın yanında, her an halkın içerisinde olmak zorundadır.

Sadece sosyal medya ve internet üzerinden bireysel şikayetlere, çok paylaşılan içeriklere ve serzenişe dayalı bir kampanya yürütmek başarısızlığın da anahtarıdır.

14 ve 28 Mayıs seçimlerinden herkesin gereken dersi çıkartacağını umuyorum. Önümüzde yerel seçimler var. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemek akıllıca bir iş değildir. İlerlemenin yolu, hataları kabul ederek değişmekten geçer."

Kemal Kılıçdaroğlu'na çok büyük şok! Vay anam vay" target="_blank">
Kemal Kılıçdaroğlu'na çok büyük şok! Vay anam vay
Kemal Kılıçdaroğlu'na çok büyük şok! Vay anam vay

Medya

Kemal Kılıçdaroğlu'na çok büyük şok! Vay anam vay

 

 

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

saqffet

CHP en büyük askeri neferi yaşamı CHP için gecen vatan sever bir baykala sahip cıkamadığınız tayyip erdogan ise Atatürkün ilkelerini CHP nin kuruluş amacını eylemi ile yapıyor cıkıp acıkca halka bahsedin utanmayın helallik almakta büyük erdemliktir diye düşünüyorum

Rabia Zafer

EN AZINDAN BİRİ BU KAFAYLA SEÇİMİ KAZANAMAYACAKLARINI ANLAMIŞ.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23