• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP’li Bolu Belediyesi’nde ‘Haraç’ skandalı!

Yeniakit Publisher
2024-09-04 19:31:00 -
CHP’li Bolu Belediyesi’nde ‘Haraç’ skandalı!

Mültecilere yönelik attığı ırkçı adımlarla gündeme gündemden düşmeyen CHP’li Bolu Belediyesi’nde yeni bir skandal patlak verdi. Bolu’da CHP’li Tanju Özcan’ın kentteki kuruluşlara reklam ve sponsorluk baskısı yaptığı, belediye iştiraklerine para aktarmayı kabul etmeyen market zincirleri ve bankaların şubelerini mühürlettiği belirtildi. Yaşanan skandal sonrası İçişleri Bakanlığı ise harekete geçti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın günlerdir kentte yaptığı denetimlerin arkasından “haraç” iddiası skandalı çıktı. Özcan’ın, Bolu’da faaliyette bulunan zincir marketler ile bankalardan, belediye iştiraklerine reklam, sponsorluk veya finansman aktarılması talebinde bulunduğu öne sürüldü.

CHP’li Özcan’ın, para talebinde bulunduğu zincir marketlerden bazılarının teklifi kabul ederek belediyeye yüz binlerce TL’lik kaynak aktardığı öğrenildi. Özcan’ın tehdidine rağmen “hukuk dışılık” gerekçesiyle Bolu Belediyesi’nin iştiraklerine reklam veya sponsor olmayan zincir market ve bankalara cezai işlem uygulandığı bildirildi. Bir zincir marketin Bolu’daki 21 şubesinin mühürlendiği kaydedildi. Bazı özel bankaların da şubesine belediye ekipleri tarafından çeşitli gerekçelerle kilit vurulduğu aktarıldı.

Para vermeyene 5 gün mühür
Bolu Belediyesi ekiplerinin “projeye aykırı değişiklikler”, “yangın güvenliği”, “yapı değişiklikleri”, “ruhsata aykırı kullanım” gibi bahanelerle şubelere 5 günlüğüne kapatma işlemi uyguladığı ifade ediliyor. Mühürlenen her bir şube için firmalara 2 bin 52 TL cezai işlem uygulandığı saptandı.

Bolu Belediyesi Encümen kararlarına dayandırılan mühür uygulamasına karşı firmalar hukuk mücadelesi başlattı. İştiraklere para aktarma tehdidine boyun eğmeyen kuruluşlara yönelik mühür uygulamasına karşı hukuk nezdinde mücadeleye girişildi. Bolu Valiliği’ne de şikayet ulaştırıldı. 5 günlük ciro ve iş kaybı yaşadıklarına vurgu yapan bir firma, “Bolu Belediyesi Encümen kararlarının esas sebebinin hukuka aykırı taleplerin karşılanmaması olduğu” vurgulandı.

Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığı’nın inceleme başlatarak müfettiş görevlendirmesi yaptığı bildirildi.

Özcan: Evet para istedik
İddialara ilişkin Haber7’ye konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan firmalarla toplantı yaptığını ve reklam istediği iddiasını kabul etti. Özcan, belediye vakfına finansman sağlamaları yönünde firma ve bankalardan talebi olduğunu söyledi. Özcan, bu kuruluşlara herhangi bir mecburiyet şartı koşmadıklarını, istemeyen firmaların ödeme yapmadığını ifade etti. Özcan, incelemelerde bulunmak üzere İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş atandığını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

şüayıp

Ak partıya attıkları iftiralar ayaklarına dolandı

MEHMET ALİ

Bunlar bir iktidar olsalar ALLAH göstermesin milletin bir lokma ekmeği olmaz olsa da alırlar. Bunların kökünü RABBİM kurutsun. Amin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23