• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP’den büyük ikiyüzlülük

Yeniakit Publisher
2024-09-17 12:52:00 -
CHP’den büyük ikiyüzlülük

Geçmişte Kemal Kılıçdaroğlu’nun PKK’ya yakın yayın organında “Anayasa’nın ilk 4 maddesini değiştirelim” çıkışında bulunduğunu es geçen CHP, bir ikiyüzlülüğe daha imza attı. Özgür Özel’in A takımında bulunan Deniz Yücel, “Biz, ‘Anayasa’nın 4’üncü maddesi olmasın’ diyoruz. Bu madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır” açıklamalarını yapan HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’na hakaret yağdırdı. Yapıcıoğlu için “Toplumun sinir uçlarıyla oynayarak siyaseten var olmaya çalışan Hizbullah artığı birkaç zibidiye de pabuç bırakmayız” ifadelerini kullanacak kadar ileri gitti. Kılıçdaroğlu’na tek laf etmeyen Özel’in prensinin İslâmi çizgide bulunan HÜDAPAR’a linç girişiminde bulunması tepki uyandırdı. Kılıçdaroğlu ve DEM’e sessiz kalan CHP yönetiminin sıra Zekeriya Yapıcıoğlu’na “Cumhuriyet”, “Laiklik” yaygaraları koparması ikiyüzlülük olarak nitelendi.

Buğra Kardan  İstanbul

Vaktiyle Kemal Kılıçdaroğlu’nun terör örgütü PKK’nın yayın organında “Buyurun, gelin, yapalım. Anayasa’nın ilk 4 maddesini değiştirelim” cümlelerini kurduğunu unutan CHP tarafından riyakâr bir tavır daha ortaya koyuldu. Genel Başkan Özgür Özel’in kurmaylarından Deniz Yücel, “Biz, ‘Anayasa’nın 4’üncü maddesi olmasın’ diyoruz. 4’üncü madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır” sözlerini sarf eden HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’na verip veriştirdi. 28 Şubatçıların söylemlerine sıkı sıkı sarılan CHP Sözcüsü Yücel, Yapıcıoğlu’na “Taliban kafalı, gerici, 3-5 yobaz istedi diye Atatürk’ten, demokrasiden, cumhuriyetten ve laiklikten vazgeçmeyiz. Toplumun sinir uçlarıyla oynayarak siyaseten var olmaya çalışan Hizbullah artığı birkaç zibidiye de pabuç bırakmayız”diye yüklendi.

Samimiyetsizlik örneği

CHP’nin ikiyüzlülüğünü Akit’e değerlendiren Araştırmacı Mehmet Fırat, şunları söyledi: “Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu’nın çıkışı son derece yerinde ve tutarlı bir talep. Pek çok ahmak tarafından anlaşılmadığı gibi bunun üzerinden İslâm’a saldırmaya başladılar! Siyasetçisi, gazetecisi, akademisyeni ve sanatçı zevatı hemen ‘M. Kemal’in askerleriyiz’ diye bağırmaya koyuldular. Öncelikle bu 4’üncü maddenin 1980 darbesinin mahsulü olduğunu, Siyonist cuntacı Kenan Evren ve şürekâsı tarafından buraya eklendiğini bilmiyorlar mı? Evren’le aynı zihniyette oldukları için bu durumu umursamıyorlar. Bu anayasa en başından beri aslında darbe mahsulü vesayetçiler tarafından hazırlanmış ve halka zorla kabul ettirilmiştir! Sayın Erdoğan’ın ‘Türkiye Yüzyılı’ olarak hedeflediği yeni döneme bu darbe mahsulü anayasayla girilmesi mümkün değildir. Darbe çığırtkanları yine ‘M. Kemal’in askerleriyiz’ diye bağırsalar da milli iradenin bunu başaracağına inanıyoruz.”

Tartışılmayacak şey olmamalı

Araştırmacı Mustafa Albayrak da şu görüşleri paylaştı: “CHP ekâbirler, bir konuyu ya da bir figürü ele ele alırken İslâm’a yakın olup olmadığına bakıyor. Buna göre tepki veriyor. İslâm’a karşı olanı övüyor, olmayanı yeriyor. CHPP, neden HÜDAPAR’a karşı hırçın. Bölücü olmadığı, İslâmi çizgide bulunduğu için öfkeli. Yapıcıoğlu, ne dedi? Anayasa’nın 4’üncü maddesine de dokunulmasını önerdi. ‘Türkçe’nin yanında İngilizce’nin konuşulması, başkentin Ankara yerine İstanbul olması niye teklif edilmesin’ diye soruyor. Burada niye bir mani olsun? Yani Yapıcıoğlu, Anayasa’da değiştirilemez hatta değiştirilmesi teklif edilemez bir maddenin olmasını reddediyor. Bu, kurucu gücün iradesi değildir, darbeci Evren’in iradesidir. Emin olun Yapıcıoğlu’nun sözünü DEM’li biri dillendirse sessiz kalırlar. Vakti zamanında CHP’liler, HDP’lilerle içinde ‘Türk’, ‘Atatürk’ kelimelerinin geçmediği bir anayasa taslağını ele aldılar. O zaman Deniz Yücel neredeydi? ‘Değiştirilemez’ diye bir şey olmamalı.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İyiki bunlar iktidar olmamış yoksa vay halimize

İslamla yoğrulmuş Müslüman bir ülkede aklı başında bir insan neden ısrarla İslam düşmanlığı yapar anlamak mümkün değil.

adem yaman

gavur uşağı put prest tahtaya yatınca kanburların düzelsede iki syüzlü riyakarlığın başını yakar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23