• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP'den 6'lı Masa'ya hodri meydan! Eren Erdem önerilecek tek ismi açıkladı

Yeniakit Publisher
2023-03-01 17:20:00 -
CHP'den 6'lı Masa'ya hodri meydan! Eren Erdem önerilecek tek ismi açıkladı

14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimler öncesi 6'lı Masa'da adaylık krizi devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş'ın adaylığı konusunda ısrarcı bir tutum sergilerken, CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem partide Kemal Kılıçdaroğlu dışında başka bir ismin önerilmeyeceğini belirtti.

Türkiye 10 ilde büyük bir yıkıma yol açan Kahramanmaraş depreminin yaralarını sarmaya çalışırken muhalefet ise seçim gündemine girmiş durumda.

14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimler için Altılı Masa'da aday krizi devam ediyor. 13 Şubat'ta aday belirlemek için toplanacak masada, yaşanan deprem felaketi sonrası bu süreç ileri bir tarihe ertelenmişti.

Aday yarın belirlenecek

Dün basın açıklaması yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu yaptığı açıklamada, 2 Mart'ta toplanacak 6'lı masa toplantısında adayın ilk kez konuşulacağını belirtti. İYİ Parti cephesi Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ismi üzerinde dururken Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ısrarı sürüyor.

Eren Erdem: Kılıçdaroğlu dışında aday önerilmeyecek

TELE1'de konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, Altılı Masa'nın adayı konusunda açıklamalarda bulundu. Mansur Yavaş'ın adaylık konusunda adının geçmesine değinen Eren Erdem şu ifadeleri kullandı:

"5 parti onay verse bile 6'ncı partinin duruşu nettir. Cumhuriyet Halk Partisi içinden Kemal Kılıçdaroğlu dışında, belediye başkanı veya milletvekili masaya önerilmeyecektir."

Erdem, masadan başka bir ismin aday olarak belirlenmesi durumuna ise, "Örneğin Akşener üzerinde uzlaşıldı, çıkarız çalışırız." dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Zemheri

Abd ve londraya icazet almaya kim gitti ise aday odur neyin hesabi neyin aciklamasi yapiliyor aday mansur yavas olursa secim basa bas gecer kilicdaroglu olursa kaybedecekleri kesinlesir yani adamdan bir cacik olmamasina ragmen bu kadar caresiz olmalari karikatur gibi ....turkiyenin adam gibi bir muhalefeti olsa yapici bir etkisi olurdu ama turkiye bundan cok sey kaybediyor cirkef bel alti siyaseti ile oy devsirme telasina dustuler ama kazdiklari kuyuya kendileri dusecek

Ömer

Sur içi bosalinca sorun kalmaz.Chp ne yapsın iktidarı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23