• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP'de koltuk değişiminin ardından İmamoğlu'ndan ittifak açıklaması

Yeniakit Publisher
2023-11-07 19:24:00 -
CHP'de koltuk değişiminin ardından İmamoğlu'ndan ittifak açıklaması

CHP Kurultayı'nda Özgür Özel'in Kemal Kılıçdaroğlu'nu koltuğundan ederek Genel Başkan seçilmesinin ardından ittifak tartışmaları yeniden gündeme gelirken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Filenin Sultanları Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu açılış törenine katıldı.

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, kurultaydan önce yaptığı yerel seçimler için “ittifak kapısının açık olabileceği” şeklindeki değerlendirmesinin hatırlatılması üzerine şu ifadeleri kullandı:

"Değişim olunca diye bir eşleştirme yapmadım ama ben her zaman ittifakın olabileceği ihtimalini savundum. Toplumsal ittifakı savunurken bunun içindeki siyasi görüşleri ya da paydaşları asla yok saymayarak bunu söyledim. Müzakerenin, istişarenin toplumsal bir edebimiz olduğunu biliyorum. Kazanan bir muhalefet olma adına buna her muhalif görüş ve partinin ilgi duyacağını düşünüyorum.

Bu kapsamda genel başkanımızın da aynı düşüncede olduğunu biliyorum. Çünkü kendisi de diyaloğa açık biri. Ben bu yönüyle de yeni müzakerelerin yeni buluşmaların söz konusu olduğunu düşünüyorum. CHP muhalefetin liderliğini yapmak zorunluluğu vardır. Bu illa siyasi partiler üzerinden olmayabilir, toplumsal muhalefetin liderliğinden de bahsediyor olabiliriz. İşbirliği içerisinde anlamlı, akılcı bir siyasi ittifakın olabileceği ihtimalini altına dip not olarak düşüyorum.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

berat

haşa taparca o partiye rey veren sözümona aydın yarım aydın çeyrek aydın %25 oldukça,bir de erdoğan düşmanı,kuyruk acılı bir takım müslümanlar oldukça daha çok devam ederler bu kafaya.

ersoy

ya mağdura yatsın da bu sefer de 3 milyon fark atsın. iki haftada 17 bin farkı 800 bin küsur farka çıkardınız mağdura kol kanat geren,doğrucu davut yurdum insanı kafası. bu lasfları kurnazlıktan mı saflıktan mı söylüyorsun. ona zerre dokunulsa hemen yaninda yer alırsın ama değil mi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23