• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP’de her türlü takla var! Din eğitimine 'orta çağ zihniyeti' diyen Özgür Özel cami temeli attı

Yeniakit Publisher
2024-09-12 17:42:00 -
CHP’de her türlü takla var! Din eğitimine 'orta çağ zihniyeti' diyen Özgür Özel cami temeli attı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın okul öncesi Kur'an Kurslarını “Ortaçağ zihniyeti” diyerek aklınca hedef alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de cami temel atma törenine katıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de Mescid-i Aksa modelini örnek alarak yaptırılacak caminin temel atma törenine katılarak Filistin'e karşı İsrail zulmünün sürdüğü bugünlerde böyle bir caminin yapımına başlanmasının anlamlı olduğunu söyledi.

Özel, Manisa'da dün vefat eden CHP'nin eski il kadın kolları başkanlarından Gönül Yenigün'ün Hatuniye Camisinde kılınan cenaze namazına katıldı.

Daha sonra İzmir'in Bornova ilçesine bağlı Sarnıç Mahallesi'ne geçen Özel, Sarnıç Camisi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, depreme dayanıksız olduğu tespit edilen caminin yeniden yapımıyla ilgili Bornova Belediyesinin proje çalışmalarını tamamladığını belirtti.

Altında şadırvanın bulunacağı caminin üst tarafının Mescid-i Aksa modeli örnek alarak yapılacağını anlatan Özel, caminin en geç 3 ay içinde ibadete açılmasının hedeflendiğini kaydetti.

CHP'li belediyeler olarak iyi ve kötü günde köylünün, milletin yanında olduklarını söyleyen Özel, "Okul lazımsa okul, cami lazımsa cami için, çocuk parkı lazımsa çocuk parkı için buradayız." dedi.

“Ortaçağ zihniyeti”nin son ürünü Özgür Özel!

Özgür Özel, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın okul öncesi Kur'an Kursları için açıklamalar yapmış, skandal ifadeler kullanarak Diyanet'in okul öncesi eğitimi için Ortaçağ zihniyetine yöneldiğini iddia etmişti.

Haddini ve boyunu aşan “Ortaçağ zihniyeti”nin son ürünü Özgür Özel'in rezil sözleri şu şekilde:

"Diyanet okul öncesi eğitim birimleri kuruyor. Okul öncesi eğitim Diyanet'in işi mi Milli Eğitim'in işi mi? Sübyan mekteplerini kurmuşlar, kurumsallaştırmaya zorunlu yapmaya çalışıyorlar. Bu kafayla, orada işte bilimin B'si, fiziğin F'si, matematiğin M'si de olmuyor üniversiteye gidince. Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir ortaçağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet'e ne bu millete faydası var; ne de Anayasa'ya uygunluğu var."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

resat

insanlar vardır, melekler üzülür neden insan olmADIK DİYE ,İNSANLAR VARDIR ŞEYTAN SEVİNİR İYİKİ İNSAn olmadım diye ,,,!!!

Deli İbo

Saksağan avlamak içi cami yaparlar, eğer seçim kazanılırsa kiliseye çevirilmesi mutlaka planlarının arasındadır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23