• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP’de hançerli kongre

Yeniakit Publisher
2023-11-05 12:31:00 -
CHP’de hançerli kongre

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan Kurultayı, “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik” sloganıyla Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kurultaydaki konuşması öncesi değişimciler tarafından devamlı ıslıklanan Kılıçdaroğlu, “Fazla ayrıntılara girmek istemiyorum. Ancak şunu söyleyeyim; sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım. Ama beni asıl üzen sırtımdaki yük değil sırtımdaki hançerlerdi” dedi.

MUHAMMET KUTLU  ANKARA

CHP 38. Olağan Kurultayı, “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik” sloganıyla Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kurultay öncesinde genel başkanlık için CHP Grup Başkanı Özgür Özel, eski Parti Meclisi üyesi Örsan Kunter Öymen, eski milletvekili İlhan Cihaner, eski milletvekili adayı Ünal Karahasan aday olduğunu açıklamıştı. Kurultay başladığında ise önce eski milletvekili İlhan Cihaner, ardından da Ünal Karahasan adaylıktan çekildi. Böylece genel başkanlık yarışında Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel baş başa kaldı. Kurultayın divan başkanlığına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu seçildi.

İmamoğlu gölgesi

Bol keseden atıp tutan İmamoğlu yaptığı konuşmada, “Bu kurultay sadece CHP kurultayı değil, Türkiye muhalefetinin toptan şekilleneceği bir kurultaydır. İkinci yüzyılın Türkiye’sini hep birlikte inşa etmeye başlayacağız. 2024 seçimlerini kazandıktan sonra 2028’i de biz kazanacağız. 2029’u da biz kazanacağız. 2033’ü de biz kazanacağız, 2038’i de biz kazanacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu: Hançerlendim

Seçim hezimetinin sorumlusu Kılıçdaroğlu ise, değişimcilerin ıslıkları arasında yaptığı konuşmada, şunları dile getirdi: “Oturduk çalıştık, ortak mutabakatı hazırladık. İş, cumhurbaşkanlığı adaylığının belirlenmesine gelince, hepinizin malumu olan masadan kalkmalar ve masaya yeniden dönmeler geldi. Fazla ayrıntılara girmek istemiyorum. Ancak şunu söyleyeyim; sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım. Seçim bitti, daha nefes almadan ‘değişim’ söylemleri başladı. Değişim söylemini dillendirenler uzun süredir değişmeyenlerdi. Bu kurultayımızdan şu anda tutuklu olan Osman Kavala’ya, Demirtaş’a selam gönderiyoruz.”

Tüzük gereği başvuruda bulunan delegeler ve milletvekilleri beşer dakikalık konuşmalar yaptılar. Kürsüye gelen CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da seçimlerde çok çaba sarf ettiklerini belirterek, buna karşın 14 Mayıs ile 28 Mayıs arasında Zafer Partisi ile yapılan protokolün Kürt seçmende büyük hayal kırıklığına neden olduğunu söyledi. Tanrıkulu, bu nedenle tercihinin “değişimden” yana olduğunu kaydetti.

Arbede yaşandı

Söz alan eski İzmir Milletvekili Sabri Ergül Kılıçdaroğlu’na tepki gösterirken o anda bir arbede yaşandı. Öte Kılıçdaroğlu ve Özel taraftarları arasında salona hakim olma mücadelesi yaşandı. Yapılan planlamaya göre 1 ve 2 numaralı alan Kılıçdaroğlu destekçilerine, 5 ve 6 ise Özgür Özel destekçilerine bırakılırken, 3 ve 4 numaralı alanın ise tarafsız olacağı öngörülmüştü. Ancak salon partililerin girişine açıldığında, 1, 2, 3, 4 ve 6 numaralı alanlar Zeydan Karalar’ın getirdiği söylenen Adana BŞB personeliyle doldu. Böylece salonun beşte dördü Kemal Kılıçdaroğlu taraftarlarıyla doldurulmuş oldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

biri gider biri gelir

özel koşa koşa değil s**a *ıça geldi, giden de sı** s**a gitti..

Gültekin

YÜZLERİN GÜLMEDİĞİ, ÇOK GERGİN GEÇEN GENEL KURUL TOPLANTISINDA, HANCER KELİMESİNİ, KILIÇDAROĞLU EN YAKIN ARKADAŞLARI İÇİN KULLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ, ÖZEL BUNU KENDİ ÜZERİNE ALMAZSA BİLE, EN GÜVENDİĞİ YANIBAŞINDAKİ ADAMLAR TARAFINDAN HANCERLENMEK ELBETTE KİM OLURSA OLSUN ÇOK ZORUNA GİDER, İŞTE SİYASETİN EN ÇİRKİN YÜZÜ BUDUR, EN YAKININDAKİLER BİLE SENİ TERK EDEBİLİYORLAR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23