• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP’de BND krizi

Yeniakit Publisher
2014-08-22 10:36:00 - 2014-08-22 10:53:17
CHP’de BND krizi

CHP’deki muhalif cephede yer alan eski Manisa Milletvekili Şahin Mengü, mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla yarışacak tek adaylarının Yalova Milletvekili Muharrem İnce olduğunu söyledi.

EROL METİN / ANKARA - CHP’deki muhalif cephede yer alan eski Manisa Milletvekili Şahin Mengü, mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla yarışacak tek adaylarının Yalova Milletvekili Muharrem İnce olduğunu söyledi. Mengü, eski Genel Başkan Deniz Baykal ile eski Genel Sekreter Önder Sav’ın da İnce’yi desteklediğini bildirdi. Muharrem İnce’nin güçlü bir desteğe sahip olduğunu dile getiren Şahin Mengü, “Muharrem Bey, adaylığını açıkladı. Toplumda da bir sempati topladı. Bu partinin aksaçlıları diyebileceğimiz, bu partiye yıllarca emek vermiş kişiler de Muharrem Bey’in arkasında” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun 1216 kayıtlı delegenin en az bininin imzasıyla yeniden aday gösterileceği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten Mengü, “Herkes gülüyor buna. Ha bir de imza verirler de oyu kime veriyorlar o şüpheli tabii” dedi. 

''YALANDIR DEMEKLE OLMAZ”
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile Maltepe Belediye Başkanı seçilen Ali Kılıç’ın, Türkiye’yi dinleyip yakından takip eden Alman Federal İstihbarat Teşkilatı’yla (BND) işbirliği yaptığı yönündeki iddiaları hatırlatan Şahin Mengü, “Onlar önce son günlerde ortada dolaşan dedikodulara bir cevap versinler. Bir CHP’li olarak böyle bir şeyi içime sindiremem. Hemen dava açmalarını bekliyorum. Bu sadece ‘yalandır, yoktur’ demekle olmaz. O tarihte orada olmadığını ispat edeceksin, böyle bir konuşmanın olmadığını ispat edeceksin. Karşı taraf da bunları çürütecek belge ortaya koyamayacak. Süratle bekliyorum. Dünkü açıklamalarında ‘dava açacağız’ diye bir şey yok. 40 senelik bir avukatım. Böyle bir dava 24 saat sürmez. Dilekçe 2 saatte yazılır. Deneyimli bir avukat için 2 buçuk saat sürmez. Bu çok basit bir dava. Haberi anlatacaksın, ‘bu tümüyle yalandır’ diyeceksin bitecek. Elinde de o tarihte Türkiye’den çıkmadığına dair belgen varsa onları koyacaksın ortaya” şeklinde konuştu.


Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23