• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP ve İP’ten şirretlik!

Yeniakit Publisher
2013-04-08 23:16:00 - 2013-04-09 00:16:04
CHP ve İP’ten şirretlik!

CHP ve İP güdümündeki provokatörler dün de Silivri’yi savaş alanına çevirdi. Salonda hakim ve savcılara hakaretler yağdıran CHP’liler, dışarda ise polise taş ve sopalarla saldırdı... Ergenekon’un avukatlığına soyunan CHP 41 vekil ile Silivri’ye baskın yap

KENAN KIRAN / MURAT ALAN - İSTANBUL
Ergenekon Terör Örgütü davasında sona yaklaşılırken, Ergenekon sanıklarının avukatlığını yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İşçi Partisi ve Tüm Gençlik Birliği (TGB) üyeleriyle Silivri’de resmen terör estirdi. Ergenekon davasında esas hakkında mütaalasının okunmasının ardından yapılan duruşmaya katılan CHP’li 41 milletvekili duruşma salonunu birbirine kattı. Duruşmada avukatların yoklaması yapılırken, CHP milletvekilleri dokunulmazlık zırhını kullandı, duruşma salonunda slogan attı, oturdukları sandalyelere vurdu. Sanık avukatları da protestoya katıldı, sıralara vurdu, alkış ve slogan attılar. Bazı izleyicilerin hakim ve savcılara yönelik küfürler savurması dikkat çekti.
DURUŞMA SALONUNA GİRMEK İSTEDİLER!
CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz de, dışarıda bulunan kalabalığı adeta galeyana getirmeye çalıştı. Özgündüz’ün, barikatların üzerine çıkarak, protestocu gruba, “Arkadaşlar bakın bakın, burası zayıf nokta buradan girebilirsiniz. Milleti buraya alın” diye yönlendirmeye çalışması dikkat çekti. Duruşma salonunun dışında toplanan kalabalık da, barikatları yıkarak duruşmanın görüldüğü salona doğru yürümeye başladı.
Jandarma ve polis ekipleri biber gazı ve tazyikli su ile gruba müdahale etti. Gruptakiler, taş ve sopalarla güvenlik güçlerine karşılık verdi. Atılan taşlardan bazı gazeteciler yaralandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese, çıkan olayları göz önünde bulundurarak duruşmayı sona erdirerek 11 Nisan’a ertelendi.
CHP’li Çankaya Belediyesi’ne ait belediye araçlarının Silivri’ye protestocu taşıdığı görüldü. Ergenekon davasında CHP milletvekillerinin protestosuyla ilk defa duruşma yapılamadan sona erdi.  
41 CHP MİLLETVEKİLİ DURUŞMADA
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde oluşturulan salonda görülen 282. duruşmaya, 50 tutuklu sanık katıldı, 17 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi. Davaya giren 3 Cumhuriyet savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın ve Murat Dalkuş’un da bir arada katıldığı duruşmada, sanık avukatlarına ayrılan bölüm tamamen dolarken, daha önceden basın mensuplarının ve milletvekillerinin oturduğu bölüm dünkü oturumda boş bırakıldı.
KOCASAKAL’DAN
“FEYZİOĞLU NEREDE? TEPKİSİ
İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ın da aralarında bulunduğu baro yönetim kurulu üyesi bir grup da duruşmayı avukatların bulunduğu bölümden izledi. Kocasakal’ın Ümit Zileli’ye “Biz burada mücadele ediyoruz Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu nerede?” diye tepki göstermesi dikkat çekti. Duruşmaya gelen CHP Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç ve Umut Oran, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Kamer Genç ve Mahmut Tanal’ın da aralarında bulunduğu 41 CHP milletvekili ile gazeteciler de davayı izleyiciler için ayrılan bölümden takip etti.
AVUKATLAR BOŞ BÖLÜME GEÇMEDİ
Milletvekilleri daha önceden basın mensuplarının kullandığı bölüme geçmek isterken, Başkan Özese, davanın bugünkü oturumunda uygulamanın bu şekilde olduğunu söyledi. Özese, avukatların bulunduğu bölüm tamamen dolması nedeniyle de, avukatların müdahil vekilleri için ayrılan bölüme geçmelerini istedi.
VEKİLLER SALONDAKİ BARİYERE YÜKLENDİ
CHP’den milletvekili aday adayı olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Atilla Sertel, adeta provokatörlüğe soyunarak Mahkeme Başkanı ve üyeler aleyhine slogan attı. Başkan Özese, Sertel’i ‘’Lütfen davada taraf değilsiniz. Müdahale etmeyin’’ diye uyardı. Sertel’in, uyarılara rağmen slogan atmaya devam etmesi dikkat çekti. Milletvekilleri tarafından sözlü tepkiler gösterilirken, Başkan Özese, izleyicileri ve milletvekilleri sakin olmaları konusunda uyardı. Avukatların alkışlaması üzerine de Özese, kızarak ‘’Niye alkışlıyorsunuz’’ diye tepki gösterdi.
Salondaki sözlü tartışmalar devam ederken Başkan Özese, oturumda esas hakkındaki savunmalarının alınmasına geçileceğini, ancak usule ilişkin konuşmak isteyenlere de söz verileceğini belirterek, sanıkların yoklamasına geçti. CHP’li vekiller yoklama yapılmasını engellemeye çalışarak ayaklarını yere vurup, alkış tutarak salondaki boş olan yerin açılmasını istediler.
MAHKEME  HEYETİNE HAKARET
Avukatların yoklaması yapılırken de, milletvekilleri tepkilerine devam ederek, ‘’Aç burayı’’ diye bağırdılar. Muharrem İnce, ‘’40 tane milletvekili ayakta duruyor. Burayı boş bırakamazsın. Biz buraya gireriz’’ diye bağırırken milletvekilleri, salondaki demir bariyerlere yüklenince, salondaki jandarma görevlileri engel oldu. Ergenekon davalarına ilk defa gelen Vatan gazetesi yazarı Mustafa Mutlu ise, gazetecilerin müdahil avukatlarının olduğu bölüme alınmasını isteyerek, Mahkeme Başkanı Özese’yi bağırarak protesto etti. Bu sırada; Aydınlık gazetesi yazarı Mehmet Faraç da, CHP milletvekillerine oturdukları yerden kalkarak alkışlarla protesto yapılmasını istedi. Salondaki karmaşa üzerine yoklamayı tamamlayamayan mahkeme heyeti, duruşmaya ara verdi.
Öte yandan binanın dışında sıkılan biber gazı da rüzgar üzerine duruşma salonuna doldu.
DURUŞMA İLK DEFA TAMAMLANAMADI
Duruşmada mahkeme, öğle arasının ardından tekrar salona geldi. Heyet Başkanı Hasan Hüseyin Özese, duruşmayı açtı. CHP milletvekilleri avukatlar için ayrılan boş yere kendilerinin alınmasını istedi. Ancak başkan Özese, bu sırada duruşmanın bittiğini söyledi. Mahkeme, duruşma disiplinini bozan davranışların devam etmesi sebebiyle duruşmayı 11 Nisan’a erteledi.
ZIRHA BÜRÜNÜP KANUNLARI ÇİĞNEDİLER
Bu karar üzerine başta CHP’li milletvekilleri olmak üzere salondakiler tepki gösterdi. Başkan Özese’nin ara kararları okuduğu sırada milletvekilleri ve izleyiciler sıralara vurarak, alkış ve sloganlarla tepkilerini sürdürdü. CHP milletvekili Muharrem İnce, “Yarın da burada olacağız” şeklinde bağırdı. CHP milletvekili Aytuğ Atıcı, duruşma salonunda çektiği fotoğrafları yasak olmasına rağmen Twitter’dan paylaştı.
SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİLER
Duruşma salonunun dışında bulunan CHP ve İşçi Partiler, duruşmanın yapıldığı salona girmek istedi. Gruptakiler, barikatları yıkarak duruşmanın görüldüğü salona doğru yürümeye başladı. Jandarma ve polis ekipleri biber gazı ve tazyikli su ile gruba müdahale etti. Gruptakiler, taş ve sopalarla güvenlik güçlerine karşılık verdi. Atılan taşlardan bazı gazeteciler yaralandı. Takviye ekiplerin de sevk edildiği bölgede polis grubun önünde set oluşturdu.

CAMİYE SIĞINIP, KİRLETTİLER
Bariyerleri yıkıp duruşma salonuna girmek isteyen göstericilerle jandarma arasında arbede yaşandı. Jandarmadan ve panzerlerin fışkırttığı tazyikli sudan kaçan göstericiler, lojmandaki camiye kaçtı. Camiye çamurlu ayakkabılarla giren eylemciler burayı da harabeye çevirdi. Bu yüzden, olayın tekrar yaşanmaması için caminin kapısı kilitlendi.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23