• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP, Sisi’ye darbe dersi verecek

Yeniakit Publisher
2013-09-07 22:14:14 - 2013-09-07 22:16:04
CHP, Sisi’ye darbe dersi verecek

CHP’nin Türkiye düşmanı darbeci katliamcılarla işbirliği içinde olması tepki topluyor. Daha önce katliamcı Esad’ı ziyaret eden CHP’liler, şimdi de halkın iradesini yok sayan ve Türkiye’yi içişlerine karışmakla suçlayan darbeci Sisi’yi ziyaret edecek. Her fırsatta Türkiye’yi Avrupa’ya hatta Çin’e dahi şikâyet edecek kadar acizleşen CHP’nin, darbecilerle işbirliği içinde olması “CHP’nin darbe özlemi açığa çıktı” yorumlarına neden olurken AK Partili vekiller, CHP’nin ülke içinde olduğu gibi dışarıda da hainlik içinde bulunduğunu ve millet düşmanlığını yaptığını söylediler.

KORAY TAŞDEMİR
NAİM TAŞBAŞI/ İSTANBUL
CHP, bütün yurtdışı ziyaretlerini Türkiye’nin arasının bozuk olduğu darbeci ve katliamcı yönetimlere yapıyor. CHP’nin, masumların kanına giren Esad’ı ziyaret ederek birlikte fotoğraf çektirmesinin ardından, Mısır’da halkın iradesini çiğneyerek darbe yapan ve yüzlerce insanı katleden Sisi’yi ziyaret edecek olması CHP’nin darbecilik genleri hortlattı. Yıllarca Ortadoğu ile ilişki kurmanın gericilik olduğunu pompalayarak söz konusu ülkelerle hiç ilgilenmeyen CHP’nin son yaşanan gelişmeler sonrasında Türkiye’nin Ortadoğu’da karşısında yer aldığı bütün darbeci ve katliamcı yönetimlerin yanında yer alması, art niyetini ortaya koyuyor. AK Parti İstanbul milletvekili Harun Karaca, CHP’nin Sisi’ye darbe tecrübelerini anlatmak için Mısır’a gittiğini söylerken AK Parti İstanbul milletvekili Metin Külünk ise “CHP içeride hangi hainliği gerçekleştiriyorsa dışarıda da aynı hainliği gerçekleştiriyor” dedi.
ESAD GÖRÜŞMESİNİ REYHANLI
SALDIRISININ AKTÖRÜ AYARLAMIŞTI
CHP’li bir heyet 7 Mart’ta Şam’da Beşşar Esad’ı ziyaret etmişti. Ziyaretle ilgili şoke eden ayrıntı daha sonra ortaya çıkmıştı. CHP heyetinin Suriye ziyaretine Reyhanlı’daki saldırının, mülteci kamplarının bombalanmasının ve muhalif liderlerin kaçırılması eylemlerinin başaktörü olduğu iddia edilen Ebu Firas da katılmıştı. CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz’ın baş başa görüşmesini ayarlayan Ebu Firas’ın, CHP Milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlut Dudu, Şafak Pavey ve Aytuğ Atıcı’nın Esad’la yaptıkları görüşmede hazır bulunduğu fotoğraflarla da belgelenmişti.
UYARIYA RAĞMEN IRAK’A GİTTİLER
KERKÜK’E GİREMEDİLER
CHP’lilerin Türkiye’nin Ortadoğu politikalarını şikâyet etmek üzere gerçekleştirdiği Irak ziyareti ise fiyasko ile sonuçlanmıştı. Türk Dışişleri Bakanlığı’nın “Irak’a gitmeyin güvenlik sıkıntısı” var uyarısını dinlemeyen Kılıçdaroğlu ve ekibi Kerkük’ü ziyaret edememiş ve Iraklı Şiilerin en büyük dini otoritesi Seyit Ali Sistani’den de veto yemişti. Bağdat yönetimi, Kerkük ziyaretini ‘Güvenliği sağlayamayız’ gerekçesiyle iptal etmiş, Iraklı Şiilerin en büyük dini otoritesi Seyit Ali Sistani de Bağdat’a yolladığı bilgi notunda ‘Kemaloğlu ile görüşmeyeceğim’ diyerek Necef gezisinin iptal edildiğini duyurmuştu
“TÜRKİYE’Yİ KATLİAMCI ÇİN’E VE
AVRUPA’YA DA ŞİKAYET ETMİŞLERDİ”
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’lilerin her fırsatta Türkiye’yi Avrupa’ya şikayet etmesi ise muhalefet partisinin içler acısı halini gözler önüne seriyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, geçtiğimiz Aralık ayında, Batı ülkelerinin yöneticilerine gönderdiği mektupta, demokrasiye bağlı herkesin Türkiye’deki rahatsızlık veren gelişmeler üzerinde düşünmesi ve demokrasiye sahip çıkması gerektiğini savunmuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği Çin ziyareti öncesinde Çin Ulusal Radyosu’nda yayınlanmak üzere verdiği röportajda, Türkiye’yi şikayet etmişti. Kılıçdaroğlu’nun Sincan bölgesindeki Müslüman Türkleri’ni katleden bir ülkeye Türkiye’yi şikayet ederek Türkiye’nin Suriye konusunda sorun yarattığını söylemesi tepki toplamıştı. Kılıçdaroğlu, Türkiye ile Suriye arasında bir savaş tehlikesi olup olmadığı sorulması üzerine, “Türkiye, Suriye krizinde çözüm arayan değil ne yazık ki sorun yaratan bir bölgesel aktör konumundadır” dedi. AK Parti iktidarının Suriye’nin içişlerine karıştığını ve buna karşılık da Suriye yönetiminin Türkiye’ye yönelik söylemlerinin sertleştiğini öne süren Kılıçdaroğlu, “İki ülke arasındaki gerginliği çatışmaya götürebilecek elverişsiz ortam maalesef var” demişti.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23