• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP-MHP İhsanoğlu’nda uzlaştı

Yeniakit Publisher
2014-06-17 07:41:00 - 2014-06-17 07:40:07
CHP-MHP İhsanoğlu’nda uzlaştı

CHP ve MHP’nin birlikte yürüttüğü ortak cumhurbaşkanı adayı görüşmeleri sonuçlandı. Muhalefet partileri AK Parti’nin adayının karşısına çatı aday olarak İslam İşbirliği Teşkilatı eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday gösterdi.

YENİ AKİT / TBMM BÜROSU - CHP ve MHP’nin birlikte yürüttüğü ortak cumhurbaşkanı adayı görüşmeleri sonuçlandı. Muhalefet partileri AK Parti’nin adayının karşısına çatı aday olarak İslam İşbirliği Teşkilatı eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday gösterdi.

Aylardır süren çatı adayı çalışması adayının son görüşmesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Meclis’teki makamında gerçekleşti. Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesine CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in yanısıra Genel Başkan Yardımcıları katıldı.

KILIÇDAROĞLU: ADAYIMIZ İHSANOĞLU

Görüşme sonrasında açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP’ye çatı aday olarak Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu önerdiklerini belirterek, “Bir süredir sizler de biliyorsunuz eğilimleri aldık. Sayın genel başkanla bunları paylaştım. Herkesin kabul edebileceği, saygınlığı, dürüstlüğü olan, bilgisi, birikimiyle herkese örnek olacak bir ismi öneriyoruz, Ekmeleddin İhsanoğlu. Kendisi bu konuda düşüncelerini aktaracak. Şunu ifade edeyim demokraside yeni bir olaya tanıklık ediyoruz. Kavgadan uzak, barıştan, huzurdan yana bir süreci başlatmak istiyoruz.” dedi.

BAHÇELİ: ARTIK ÇATISI, PENCERESİ KALMADI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise “CHP’nin değerli genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşları, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ikinci kez görüşme imkanını bularak bir aya aşkın süredir yapılmış olan çalışmaları değerlendirerek, bugün hayırlı bir adım atılmak üzere MHP’nin, Türkiye’nin yetiştirdiği değerli bir evladını, sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu önermişlerdir.”Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23