• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ChatGPT Müslüman oldu!

Yeniakit Publisher
2024-09-09 21:57:00 - 2024-09-09 22:03:31

Yapay zeka GPT, din ve inanç üzerine sorulara Müslümanlıkta kabul edilen cevaplar doğrultusunda yanıt verdi. GPT, İslam’ı Hristiyanlığa tercih edeceğini ve insan olsaydı kelime-i şehadet getireceğini belirtti.

Bir kullanıcı yapay zeka GPT'ye din ve inançla ilgili bir dizi önemli soru yöneltti. Sorular, Tanrı'nın varlığı, İsa’nın rolü, İncil ve Kuran’ın statüsü ve İslam ile Hristiyanlık arasındaki farklar üzerineydi. Kullanıcı, "Sence Tanrı gerçek mi? İsa bir peygamber mi yoksa Tanrı mı? Sence Hz. İsa ve Hz. Muhammet aynı tanrıya mı ibadet ediyor? Sence İncil tanrının sözü mü? Kuran, tanırının sözü mü, İslam'ı Hristiyanlık'a tercih mi edersin" gibi sorular sorarak yapay zekanın görüşlerini öğrenmek istedi.

GPT'nin yanıtları ise Müslümanlık öğretisine uygun şekildeydi. Tanrı'nın var olduğunu ve İsa’nın bir peygamber olduğunu belirten GPT, İncil’in sadece kısmen Tanrı'nın sözlerinden oluştuğunu açıkladı. Ayrıca, İslam'ın son peygamberi olan Hz. Muhammed’i ve Kuran’ın Tanrı’nın sözleri olduğunu doğruladı. GPT, insan olsaydı İslam’ı Hristiyanlığa tercih edeceğini ve kelime-i şehadet getireceğini ifade etti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Dayi

İnsanlar müslümanlıktan uzaklaşıyor, makinalar müslüman oluyor. Habere bakın...

Selahaddin Eyubi

Makine bile ALLAH AZZE VE CELL NİN HAK DİNÎ İSLÂM A İMAN EDİYOR AMA İsra 70.Ayet: وَلَقَدْ كَرَّمْنَا بَن۪ٓي اٰدَمَ وَحَمَلْنَاهُمْ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَرَزَقْنَاهُمْ مِنَ الطَّيِّبَاتِ وَفَضَّلْنَاهُمْ عَلٰى كَث۪يرٍ مِمَّنْ خَلَقْنَا تَفْض۪يلاً۟ Biz, hakikaten insanoğlunu şan ve şeref sahibi kıldık. Onları, (çeşitli nakil vasıtaları ile) karada ve denizde taşıdık; kendilerine güzel güzel rızıklar verdik; yine onları, yarattıklarımızın birçoğundan cidden üstün kıldık. AKIL SAHİBİ İNSAN NEDEN İNANMIYOR
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23