• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cezaevinden de tivitliyorlar

Yeniakit Publisher
2014-11-02 10:44:00 -
Cezaevinden de tivitliyorlar

Çok aşamalı darbe planın ilk aşamasında başarısız olunca tutuklanıp darbecilerin konulduğu Silivri Cezaevi’ne gönderilen polis şeflerinin sosyal medya hesapları ile ilgili emniyete dikkat çekici bir ihbarda bulunuldu.

EMİR YILDIRIM / İSTANBUL - Silivri Cezaevi’nde gardiyanlık yaptığını öne süren ihbarcı, cezaevinin farklı bölümlerinde görevli gardiyan, hizmetli ve eğitim kadrosunda bulunan bazı personelin paralelci olduğunu, tutuklu polis şefleri ile yakın temasta olduklarını söyledi. Bu personel aracılığı ile hücre ve koğuşlara akılı telefon sokulduğunu kaydeden ihbarcı memur, “sosyal medya hesaplarını yakınları falan değil, bizzat kendileri kullanıyor” dedi.

Elektronik ortamda gönderilen ihbar mektubunda şu ifadeler yer aldı: “Cezaevindeki polislerin hesaplarından nasıl tweet atılıyor hiç düşündünüz mü? Şifreleri yakınlarına verdikleri ve bunlar tarafından gönderiliyor denilse de durum çok farklı. Paralelci cezaevi personelinden yardım alıyorlar. Hatta içeriye internete bağlanabilen cep telefonu dahi soktular. Bu polislerin twitter hesaplarına bir bakın sosyal medya hesaplarını yakınları falan değil, bizzat kendileri kullanıyor. Bir ev hanımının ya da 16 yaşında bir kız çocuğunun atılabileceği tweetler olabilir mi? Herkesin sinyali kesilse de onların telefonlarının sinyali kesilmiyor. Nedenini çözemedim ama siz büyüklerimin bunu çözeceğine eminim. Geçtiğimiz gün paralelci olduğunu bildiğim ve görevli olmadığı halde bir bahane ile bunların hücrelerinin bulunduğu bloklara sıkça gittiğini bildiğim bir infaz memurunu elinde bir notla gezerken gördüm. İçeriden dışarıya, dışardan içeriye not taşıdıklarını da biliyorum bunlar takip edilmeli. İçeriden dışarıdaki aktif hücreleri rahatça yönetebilmelerinin önüne geçilmeli...”

DEŞİFRE OLMAMAK İÇİN HİZMETE KÜFÜR EDİN TALİMATI

İhbar mektubunda şöyle deniliyor: Ergenekon ve Balyoz yargılamalarının yapıldığı dönemde Zaman gazetesine abone olan ve nasıl olsa artık yönetim bizim diyerek rahatça cemaat yaygarası yapan Silivri Ceza İnfaz Kurumu’nun bazı müdürleri, gardiyanları, öğretmenleri vs vs… 17 Aralık sonrası büyük bir sessizliğe büründüler. Cezaevinden sorumlu abilerin kesin talimatı var. ‘Asla kendinizi ele vermeyin. Bu uğurda Hizmet Hareketine küfür etmeniz gerekiyor ise edin’ kısa zamanda eskisinden daha güçlü geleceğiz diyorlar.

İhbarım sonrası koğuş ve hücre aramaları başlatılabilir ancak sonuç alınamaz. Çünkü infaz kurumu personeli paralelden temizlenmez ise hiç bir şey yapılamaz sonuç da alınamaz.”
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23