• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cezaevi çıkışı şov yapılmıştı! Savcılıktan Engin Polat'a kötü haber

Yeniakit Publisher
2024-09-11 19:15:00 -
Cezaevi çıkışı şov yapılmıştı! Savcılıktan Engin Polat'a kötü haber

Dilan ve Engin Polat çiftinin, park meselesi nedeniyle yaşadıkları tartışmanın ardından komşularını darbettikleri iddialarıyla yargılanmalarına devam ediliyor. Bugün görülen duruşmada, savcılık Engin Polat hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Anadolu 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılandığı davanın duruşmasında önemli gelişmeler yaşandı. Taraf avukatlarının katıldığı duruşmada, Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı ve sanıkların cezalandırılmaları için taleplerini sundu.

Savcılığın mütalaası

Cumhuriyet savcısı, önceki celsede açıklanan mütalaanın bazı kısımlarını tekrar etti. Dilan Polat hakkında, mağdur Metin S.A'ya yönelik "hakaret" ve "kasten yaralama" suçları şikayet olmaması sebebiyle düşürüldü. Ayrıca, mağdur Esra A'ya yönelik "tehdit" suçunu işlediğine dair somut delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat kararı verilmesi istendi.

Engin Polat hakkında ise, mağdur Metin S.A'ya yönelik "hakaret", "yaralama" ve "birden fazla kişiyle tehdit" suçlarından şikayetten vazgeçildiği için düşme kararı verilmesi talep edildi. Ancak, Engin Polat'ın "gece vakti birden fazla kişiyle konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Savcı, ayrıca Dilan Polat ve kimliği belirlenemeyen şahıslar hakkında da aynı suçlardan suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Sanıkların savunması ve duruşmanın ertelenmesi

Sanık avukatı Sevinç Horoz, mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak için mahkemeden süre talebinde bulundu. Hakim, sanık avukatlarına mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

İddianame detayları

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 2 Haziran 2023 tarihinde Çekmeköy'de Engin Polat'ın doğum günü nedeniyle evde düzenlenen partide yaşananlar detaylandırıldı. Partiye katılan bir misafirin bebeği rahatsızlanınca, park halindeki aracına yönelmesi sırasında başka bir araç gördüğü belirtiliyor. Bu durumu Engin Polat'a bildiren misafir, aracın çekilmesini istemek için komşusu Metin S.A'nın evine gittiği ancak komşusunu evde bulamadığı ifade ediliyor. Engin ve Dilan Polat çiftinin daha sonra Metin S.A. ile yolda karşılaşarak tartıştıkları ve bu tartışmanın büyümesi üzerine Metin S.A.'yı darbettikleri ve tehditte bulundukları öne sürülüyor.

Müşteki Metin S.A'nın, araçlarının geçiş güzergahı üzerine park edilmesi nedeniyle aracını sokak üzerinde bırakmak zorunda kaldığı ve darbedilme sonucu hafif yaralandığı belirtiliyor.

İddianamede, Dilan Polat için "hakaret", "yaralama", "birden fazla kişiyle tehdit" suçlarından 8 yıl 4 aya kadar, Engin Polat için ise "hakaret", "yaralama", "birden fazla kişiyle tehdit" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından 11 yıl 4 aya kadar hapis cezası isteniyor.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Milletin gözüne dolarlara sokup sokup

Sokup çıkartanlara Hiç mi cezası olmayacak Bu sakıncalı bir durum

Emekli

Fuldurmeyin insanlari hukumet bu davada halkin hozunde bitmistir
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23