• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cey Grup, 4 bin TIR’la Türkiye’nin yükünü taşıyor

Yeniakit Publisher
2014-02-12 20:05:05 - 2014-02-13 10:17:41
Cey Grup, 4 bin TIR’la Türkiye’nin yükünü taşıyor

4 bini aşkın tır ile taşımacılık yaptıklarını söyleyen Cey Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı, 4 bini aşkın TIR’la Türkiye’nin yükünü taşıdıklarını ifade etti. Avcı, gökkuşağı renklerinin altında sadece İstanbul’da günde 10 bin ton çöpü kent dışına taşıdıklarını da kaydetti.

İBRAHİM ACAR - İSTANBUL - 1969 yılından bu yana Türkiye ekonomisinin bir parçası ve 34 senedir kendine has prensiplerle faaliyet gösteren Cey Grup, Türkiye’nin stratejik sektörlerinin biri olan lojistikte faaliyet gösteriyor. 4 bini aşkın tır’la Türkiye’nin her limanında faaliyet gösteren Cey Group;  hububat ve likit yağ lojistiğinde Türkiye’nin en büyük firmalarından biri olarak dikkat çekiyor. Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz’in önemli limanlarında kurduğu silo ve likit yağ depoları ile hizmet veren Cey Grup, çok uzun süredir limanlarla iç içe olduğu için bu konudaki birikimiyle özelleştirilen Samsun Limanı işletmesini devraldı.

Türkiye’nin sahip olduğu limanların kapasitelerinin altında bir performansla çalıştığını anlatan Cey Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı, bunun büyük bir kaynak israfı olduğuna dikkat çekti. Sadece İzmit Körfezi’ndeki liman ve iskele toplamanın 44 olduğunu anlatan Avcı, verimliliğin artması için bu konuda ortaklıkların kurulması gerektiğini vurguladı.

SAMSUNPORTT’A  40 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPTIK


2010 yılında Özelleştirme İdaresi’nden 125 milyon dolar bedel karşılığında aldıkları Samsun Limanı’nı 40 milyon dolar civarında bir yatırım yaparak çehresini değiştirdiklerini ve tam bir teknoloji üssü haline getirdiklerini kaydetti. Avcı, Özelleştirme İdaresi’ne devredilen Tekirdağ Limanı’nın işletmesini de alarak buradaki lojistik hizmetindeki aksamalara son verdiklerini kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları anlaşma gereği kentin Avrupa yakasında toplanan çöpleri şehir dışına taşıdıklarını da anlatan Avcı, şunları kaydetti: “Avrupa yakasındaki belediyeler topladıkları çöpleri Şişli-Feriköy, Yenibosna ve Küçükçekmece Altınşehir’deki aktarma merkezlerine getirip döküyorlar. Kurduğumuz sistem sayesinde günde yaklaşık 10 bin ton çöpü hiç bekletmeden tır’lara aktarıyoruz.  Yollarda gördüğünüz ve dorsesi Gökkuşağı renleriyle süslenmiş tır’lar çöp taşıyor. 100’ü aşkın tır’la ayda ortalama 250 bin ton çöp taşıyoruz. 7/24 esasına göre çalışıyoruz. Çevreye en küçük bir zarar vermiyor. Kirlenmeye fırsat tanımıyor.  Çünkü, özel olarak üretilmiş semi traylerle yapıyor bu işi. Bu araçlarımızın hemen hepsi yerli üretimdir. İstanbul Avrupa Yakası’ndaki çöp taşıma işi bizim toplam ciromuzun yaklaşık yüzde 20’sini oluşturuyor.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23