• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cemal Enginyurt ayıbını temizlemeyen Gültekin Uysal'dan adaylık açıklaması! '6'lı masadan çıkmalı'

Yeniakit Publisher
2022-08-12 01:27:00 - 2022-08-12 02:50:48
Cemal Enginyurt ayıbını temizlemeyen Gültekin Uysal'dan adaylık açıklaması! '6'lı masadan çıkmalı'

Gazeteci Latif Şimşek'e yönelik çirkin saldırıdan sonra hiçbir yaptırımda bulunmayıp, tek milletvekili olan Cemal Enginyurt'a sahip çıkan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 6'lı masa adına cumhurbaşkanı adayı değerlendirmesinde bulundu.

 yeniakit.com.tr 

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un gazeteci Latif Şimşek'e yönelik ayıbını temizlemeyen Gültekin Uysal, 6'lı masa adına "adaylık" değerlendirmesinde bulundu.

6'lı masadan hiçbir partinin tek kelime etmediği olaydan sonra adaylık açıklaması yapan Uysal, "Sadece fikir birlikteliği yapmak yetmez, duygudaşlık da gerekir. Adayın 'Altılı Masa' içinden çıkması gerektiği kanaatindeyiz. Yolsuzluk, MGK tarafından ülkemizin güvenliğini tehdit eden birinci unsur olarak tanınmalı. Birliğimizin ve beraberliğimizin temeli, eşit vatandaşlık hukukudur." dedi.

Yaptırım uygulamayıp şiddetin arkasında durdu!

Gültekin Uysal, Cemal Enginyurt'un vandallığına ilişkin ilk açıklamasında, olaydan 48 saat sonra konuşarak, "Enginyurt'u partiden ihraç etmeyeceğiz." demişti.

İkinci defa açıklamada bulunan Uysal, "Enginyurt da üzgün. Biz de üzgün ve mahcubuz." ifadelerini kullanarak tepkiler karşısında geri adım attı.

6'lı masa şiddete sessiz kaldı

6'lı masanın diğer üyeleri; Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ise Şimşek'e yönelik vahşice saldırıya ilişkin tek kelime etmedi.

Cemal Enginyurt'a tepkileri eleştirdi

6'lı masanın çirkin saldırıya ilişkin sessizliği sürerken, tek ses Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'dan çıkmış, Özdağ ise Enginyurt'un vandallığını eleştirenleri hedef almıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

her türlü siddet, yalan-iftira-hakaret, -taciz, basina fasist darp ve saldiri, sehit bacisina kufur, kufre sessiz destek veren sozde genel baskan/siyasi mevtalar vs vs... 6 LI MASADAN CIKIYOR ZATEN!

......

M. Nuna

Adını son zamanlarda sık duyuran G.Uysal'ı tebrik etmek lazım. Oy oranı %ooo1 bulamayan bir particiğin başkanıymış. Oyu % 23-24 seviyelerinde olan CHP.ile aynı protokol altında oturup konuşmayı başarmış. Buradaki başarı onunsa, başarısızlık da CHP.nin olmaz mı? Sen kalk esamisi okunmayan particiklerle (kedicik gibi oldu ya neyse) eşit olarak 6'lıYuvarlak Masa'yı paylaş. Onda da ne mide varmış arkadaş? Çıkar hesapları baskın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23