• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cemaatte vefa yokmuş

Yeniakit Publisher
2014-11-03 08:32:00 -
Cemaatte vefa yokmuş

Ahmet Hakan ile röportajının ikinci bölümünde Hüseyin Gülerce, Gülen Cemaati’ne dönük çarpıcı açıklamalarını sürdürdü... 17 ve 25 Aralık darbe girişiminden sonra iki arada bir derede kalıp sonra da Zaman’daki yazılarına son veren Gülerce, “Bu soruşturma 2 yıl önce başlamış. Bu bir darbe girişimiydi” dedi.

İŞTE O RÖPÖRTAJ:

Cemaat’in birçok kişiye vefasızlık yaptığını iddia ediyor Hüseyin Gülerce...

Söyledikleri şunlar:

Ben bu Hizmet Hareketi’ni bir vefa abidesi hareket olarak gördüm. En başta Hocaefendi’yi. Burada insanlara asla vefasızlık edilmez, dostlara kıyılmaz diye düşündüm.

Bana vefasızlık yapıldı. Gazetede Ahmet Turan Alkan, bana “Turfa müneccim” diye hakaret içeren bir yazı yazdı. Hocaefendi’den gönül alıcı bir söz beklerdim. Olmadı.

Hayrettin Karaman Hoca ki Hizmet açısından çok değerliydi. En kritik konularda bizim yanımızda durmuştu. Ona “parti müftüsü” dendi.

Erdoğan “Ne istediler de vermedik” dedi ya... Gerçekten de istenen her şey verildi. “Kimse Yok Mu Derneği”ne binlerce dernek arasından sadece on yedi derneğin sahip olduğu duyurusuz ve ilansız yardım toplama hakkı verildi.

Hizmet’e en çok destek veren Cemil Çiçek ve Bülent Arınç gibi isimlere neler söylediler. Melih Gökçek ki Hizmet’e samimiyetle yardımcı olmuştur. Ona karşı Mansur Yavaş’ı desteklediler.

AHMET HAKAN / HÜRRİYET

Akit Arşiv Sayfasından

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23