• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cemaat’e başka BBC’ye başka!

Yeniakit Publisher
2014-01-28 20:59:59 - 2014-01-29 09:57:54
Cemaat’e başka BBC’ye başka!

İngiliz televizyon kanalı BBC’ye verdiği röportajı önceki gün yayınlanan Fethullah Gülen’in konuşması pek çok açıdan yadırgandı.

İSKENDER ÖZEL / İSTANBUL -16 yıldır herhangi bir televizyon kanalına demeç vermeyen Gülen, haftalık sohbetlerinde koltuğa otururken, kameralar göğüsten altını genellikle çekmiyor. Gülen’in otururken terlik giydiği biliniyor. Gülen’in BBC’ye verdiği röportajda ise ayakkabı giymesi dikkat çekti. Gülen, cemaatine yönelik konuşurken genelde cübbesini giyiyordu; BBC röportajında ise takım elbise giyindi.

BBC MUHABİRİ: TÜRKİYE’NİN 2’NCİ GÜCÜ

Geçtiğimiz günlerde Amerikalı Yahudiler’in The Wall Street Journal gazetesine konuşan Gülen’in bu kez de sömürgeci kimlikleriyle bilinen İngilizler’in BBC kanalına konuşması, fitneyi ateşledi.  Röportajı yapan ekipten BBC muhabiri Tim Franks, röportaj sonrası Gülen ile alakalı attığı twitte, “Turkey’s ‘2nd most powerful man’ broadcast silence with me” / “Türkiye’nin 2’nci en güçlü adamı’ sessizliğini benimle bozdu” twitini attı.

Türkiye’yi uluslararası arenada temsil eden bir numaralı kişi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2’nci yetkili isim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan iken, sıradan bir Diyanet emeklisi ve bir kanaat önderi olan Gülen’in nasıl “Türkiye’nin 2’nci en güçlü adamı” olduğu anlaşılamıyor. Gülen’in bu tarz bir fitneye sebebiyet vermesi de yadırgandı.

CEKET ÜSTÜ TANSİYON ÖLÇÜMÜ NORMAL DEĞİL

Gülen konuştuğu sırada doktorunun gelerek tansiyon ölçmesi inandırıcı bulunmadı. İzleyiciler ve sosyal medya kullanıcıları, bu görüntüleri inandırıcı bulmazken, genel kanaat ‘tansiyon ölçme görüntüleri’nin bir ‘mizansen’ olduğu yönünde oldu. Pek çok uzman da gömlek ve ceket üzerinden yapılan tansiyon ölçümünün doğru sonuç vermeyeceğini belirtti. Mizansen’in bu kadar komik olması güldürdü.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23