• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cemaat ile AB’nin gizli toplantısı

Yeniakit Publisher
2013-12-24 21:53:53 - 2013-12-25 09:28:19
Cemaat ile AB’nin gizli toplantısı

17 Aralık’ta başlayan hükümete yönelik kirli operasyonun ardından Hilton’da toplanan AB üyesi ülkelerin Ankara büyükelçilerinin, Gülen cemaatine yakın Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı yöneticilerinden yaşanan son gelişmelerle ilgili bilgi aldıkları öğrenildi.

EMRE KÜSKÜN / ANKARA - 17 Aralık’ta başlayan hükümete yönelik kirli operasyonun ardından AB üyesi ülkelerin Ankara büyükelçilerinin, Gülen cemaatine yakın Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) yöneticilerinden yaşanan son gelişmelerle ilgili bilgi aldıkları öğrenildi.

DAVET KİMDEN?

Edinilen bilgilere göre 19 Aralık Perşembe günü Ankara Hilton Oteli’nde toplanan AB büyükelçileri, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil’e de davet gönderdi. Yeşil’e yardımcısı Hüseyin Hurmalı, Ankara Temsilcisi Hüseyin Mercan ve Araştırma Merkezi Müdürü Ümit Göker eşlik etti. Davetin AB’nin dönem başkanı Litvanya’dan geldiği belirtilirken, Yeşil’in büyükelçilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladığı öğrenildi. Söz konusu toplantıya ilişkin ayrıntılar vakfın resmi sitesinde şöyle yer aldı:

“Avrupa Birliği’nin aylık mutat büyükelçiler toplantısı Ankara Hilton Oteli’nde yapıldı. Hizmet Hareketi’nin tanıtıldığı ve gündeme ait meselelerin görüşüldüğü toplantıya bu ay GYV Başkanı Mustafa Yeşil konuşmacı olarak davet edildi. 19 Aralık 2013 Perşembe günü düzenlenen toplantıya ayrıca GYV Başkan Yardımcısı Hüseyin Hurmalı, GYV Ankara Temsilcisi Hüseyin Mercan ve GYV Araştırma Merkezi Müdürü Ümit Göker katıldı. Toplantıda ilk olarak Vakfın Onursal Başkanı Sayın Fethullah Gülen’e verilen 2011 Barış İnşası Ödülü ile ilgili tanıtım videosu gösterildi. Ardından GYV Başkan Yardımcısı Hüseyin Hurmalı yemek esnasında Hizmet Hareketini özetleyen bir sunum yaptı. Toplantı GYV Başkanı Sayın Yeşil’in büyükelçilerden gelen gündeme ait soruları cevaplamasıyla son buldu.”

CONİ’NİN KÜSTAHLIĞI TEPKİ TOPLAMIŞTI

Yabancı diplomatların Türkiye’nin içişlerine karışması büyük tepki toplamıştı. İstanbul merkezli operasyon sonrası bazı AB büyükelçileriyle bir araya gelen ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone’in, Başbakan Erdoğan’ı hedef alarak, “Halkbank’ın İran’la ilişkilerinin kesilmesini istedik. Dinlemediler. Bir imparatorluğun çöküşünü izliyorsunuz” demişti.

Bu küstah girişimlere sert çıkan Başbakan Erdoğan, “Büyükelçiler bazı provokatif eylemlerin içerisine giriyorlar. İşinizi yapın. Eğer görev alanınızın dışına çıkarsanız bu hükümetlerimizin yetki alanında olan yere kadar gider. Biz sizleri ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz” ifadelerini kullanmıştı. İddiaları yalanlayan ABD’nin Ankara Büyükelçiliği ise “ABD’nin, devam eden yolsuzluk operasyonuyla hiçbir şekilde ilgisi yoktur. Böyle bir toplantı yapılmadığı gibi, haberlerde ortaya atılan iddiaların tümü tamamen yalan ve iftiradır” savunmasında bulunmuştu.

MERCAN: BİLGİ TALEP ETTİLER

Konuyla ilgili Akit’in ulaştığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Ankara Temsilcisi Hüseyin Mercan, büyükelçilerin kendilerinden Gülen cemaatiyle ilgili bilgi almak istediklerini belirterek, “Önceden planlanmıştı. Ev sahibi Litvanya bize davet gönderdi. Her ay bir onur konuğu davet ediyorlar. Bu ay da bizi davet ettiler. Bizden Hizmet Hareketi’yle ilgili tanıtım yapmamızı talep ettiler. Sunum yapıldı. Yemekli kısa bir toplantıydı zaten. AB büyükelçileri dışında dışarıdan katılan bir isim olmadı. Gündemdeki konuları da sordular. Ancak daha çok Hizmet Hareketi’ni merak ediyorlardı” dedi.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23