• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cemaat bu karikatürü ne çabuk unuttu?

Yeniakit Publisher
2013-11-26 11:56:56 - 2013-11-26 14:30:38
Cemaat bu karikatürü ne çabuk unuttu?

Dershane tartışmalarının fitilinin ateşlenmesinden bu yana Cemaat medyası tarafından AK Parti ve Erdoğan'a yönelik "Dershanelerle uğraşırsanız oylarınız düşer" yollu tehditler, akıllara, Gülen Cemaati'nin yayın organlarından Aksiyon dergisinde yayınlanan bir karikatürü getirdi.

Dershanelerin dönüştürülmesi kararına karşı günlerdir direniş pozisyonunda yayınlar yapan Gülen Cemaati'nin medya ayağı, kalemşörleriyle birlikte "Oylarınız düşer" dokundurmasını her fırsatta AK Parti'ye yöneltiyor.

Haberinvakti.com'da yer alan habere göre; Eğitimde reform adına yapılan çalışmalarla statükoyu kırma girişimindeki Milli Eğitim Bakanlığı'na cephe alarak statükonun tam ortasında yer alan malum cemaatin, her fırsatta sandığı işaret ediyor olması ise manidar karşılanıyor.

AKSİYON'DAKİ O KARİKATÜR

Gülen Hareketi'nin yayın organı Aksiyon dergisinin 30 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında çıkan 982. sayısında Alperen Köseoğlu imzasıyla yayınlanan bir karikatür, bu tartışmalarda cemaatin takındığı tavrın sonunun ne olacağını adeta gözler önüne seriyor.

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı "Demokrasi Paketi"ni konu edinerek çizilen karikatürde, statüko safında yer alanlara paketin açılmasıyla birlikte çıkan okkalı bir "yumruk" tasvir ediliyor.

Sandık; Paket Niyetine...

Dershane konusunda statüko safında yer alarak 'istemezük'çü bir tavra bürünen ve bu çerçevede AK Parti'ye "sandık" göndermeleri yapan cemaate; kendi çizerlerinin, kendi dergilerinde yayınlanan karikatürünü armağan ederek hatırlatmada bulunuyoruz: "Statüko bekçiliği yaparak kapalı kutulardan medet umarsanız, payınıza neyin düşeceğini ancak o kutular/sandıklar açılınca görürsünüz"


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23