• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cem Vakfı Başkanı Prof. Doğan anlattı! Alevileri engelleyen Anayasa'daki o kanun maddesiymiş

Yeniakit Publisher
2022-10-11 23:40:00 - 2022-10-12 00:24:52

Habertürk TV canlı yayınında konuşan Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Alevileri engelleyen maddenin Anayasa'daki "Devrimler Kanunu" olduğunu söyledi.

 Yeniakit.com.tr 

Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Habertürk TV canlı yayınında Fatih Altaylı'ya konuk oldu.

Prof. Doğan, Alevileri Devrimler Kanunu'nun engellediğini söyledi.

Prof. Dr. İzzettin Doğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile bir önceki bakanlık dönemindeki görüşmesini anlattı. Prof. Doğan şunları söyledi:

Bugünkü Adalet Bakanı Bekir Bozdağ beni bir gün davet etti. Dedi ki "Hocam bu işi halledip, çözelim." Olur dedim.

Sonunda şöyle bir noktaya vardık. Dedim ki sayın Bakan, bize yol bırakmıyorsunuz. Hukuk yollarını kapatıyorsunuz. Danıştay'a, Yargıtay'a, Sayıştay'a gittik. Hakimler dediler ki "Siz haklısınız ama Devrim Kanunları diye bir kanun var. Devrim Kanunlarında da Anayasa'ya aykırılığın iddia edilemeyeceğine dair Anayasa'da 1174. madde var. Biz de dedik ki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitmekten başka çaremiz yok.

Ben bunu sayın Bozdağ'a anlattım. Dedi ki hocam, "Siz bu kanunu oradan getirirseniz asıl biz o zaman kazanmış olacağız."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Bunlar ne yahu ?

1925 Tarihli kanun ile Tekke ve Zaviyelerin kapatılması kanununda ; aleviler yönünden dedelik , seyitlik , babalık yasaklanmış. Bunun değiştirilemiyeceğini Fatih Altaylı ve İzzettin Doğan da çok iyi biliyorlar. Bilmezden gelip , akıllarınca Cumhur İttifakı ' nın alevilere dönük yaptıklarını önemsiz göstermek ve karalamak için konuşuyorlar. Hatta bu kanunu değiştirmek için kışkırtıyorlar. Böylece Anayasa suçu işlemelerini istiyorlar.

ali

Prof. Dr. İzzettin Doğan KENDİSİNİN ÇOK İYİ BİLDİĞİNİ BEKİR BOZDAĞ ÜZERİNDEN AÇIKLIYOR. SORU NEDEN ACABA. BENİM CEVABIM DEVRİM KANUNLARINI KİM ÇIKARDI.TABULARA DOKUNMAYALIM DİMİ NETİCEDE 58 16 VAR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23