• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çelik: Ağrı’nın dağlarında binbir çiçek toplayacağız

Yeniakit Publisher
2013-04-28 21:39:00 - 2013-04-28 21:39:53
Çelik: Ağrı’nın dağlarında binbir çiçek toplayacağız

Ağrı ve 7 ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle Ağrı Dernekleri Federasyonu İstanbul’da bir gece düzenledi. Siyasetçiler, iş adamları, kanaat önderlerinin de katıldığı gecede terörün bitirilmesi için başlatılan çözüm ve kardeşl

İBRAHİM ACAR / İSTANBUL
Ağrı ve 7 ilçesinin (Patnos, Doğu Beyazıt, Eleşkirt, Hamur, Taşlıçay ve Tutak) düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle İstanbul’daki Ağrılı derneklerinin çatı kuruluşu olan Ağrı Dernekleri Federasyonu bir gece düzenledi. Bağcılar’daki Holiday Inn Otel’de önceki gece düzenlenen “Ağrılılar Gecesi”ne siyasetçiler, iş adamları, kanat önderleri ve sanatçılar da katıldı. Ağrı İli Dernekleri Federasyonu Başkanı Nihat Adan’ın ev sahipliği yaptığı gecede yöresel türküler ve şiirler seslendirildi. Ağrılıların büyük ilgi gösterdiği gecede terörün bitirilmesi için başlatılan çözüm ve kardeşlik sürecine destek verildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İçişleri Eski Bakanı Abdülkadir Aksu, Ağrı Milletvekilleri ve CHP’li Savcı Sayan’ın da katıldığı gecede, AK Parti Ağrı Milletvekili Kerim Yıldız’ın konuşmasını Kürtçe yapması büyük alkış aldı.
ÇELİK: MADEM ALLAH SİZE VERMİŞ,
SİZ DE KULLARIYLA PAYLAŞIN
Gecede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Ağrı’nın problemlerinin sona erdirilmesi için büyük bir gayret ve faaliyet olduğunu söyledi. Hüseyin Çelik, Ağrı dışında ticari hayatlarına devam eden iş adamalarının şehre gönül bağıyla bağlı olduklarını ifade etti. Çelik iş adamlarına hitaben, “Madem Allah size vermiş, siz de kullarıyla paylaşın. Göç, normalde kötü bir şey kabul edilir. Eğer İstanbul’daki değerli Ağrılı iş adamlarımız Ağrı’da kalmış olsalardı, bu paraları kazanamazlardı. Atalarımız güzel söylemiş; sıcak sularda büyük balık olmaz. Buraya geldiler, burada kazandılar. Ancak burada helal kazandıklarının bir kısmını oraya götürürlerse, ait oldukları topraklara vefa borcunu ödemiş olurlar” dedi.
ÇİÇEK TOPLAMA ZAMANI
Şu anda hükümet çok önemli bir inisiyatif aldığını belirterek çözüm sürecine dikkat çeken Çelik, “Memleketimizde akan kanı, gözyaşını dindirmek; çocuklarımızın, gençlerimizin ölmemesini istiyoruz. Bunun için büyük sorumluluk aldık. Ama başkalarının çocuklarının kanı üzerinden siyaset yapmayı alışkanlık haline getirmiş, başkalarının çocuklarının kanı üzerinden ideolojik hesaplarını gerçekleştirmeye çalışan bazı kimseler bundan rahatsız oldu. Sizden, bu bölgenin insanları olarak istirhamımız; bu meselede sizin de inisiyatif almanız, yüreğinizi ortaya koymanız, eşinizi, dostunuzu bilgilendirmenizdir. Bu mesele tek başına Recep Tayyip Erdoğan veya AK Parti’nin meselesi değil, 76 milyonun meselesidir. Türkiye eğer huzur ve sükun ortamını yakalarsa göreceksiniz ki biz Ağrı’nın dağlarında binbir çiçekleri toplayacağız, Ağrı’da daha büyük sanayi tesisleri olacak, orada kardeşlik, bizler kazanacağız” diye konuştu.
AKSU: SİVİL BİR ANAYASA OLMADAN
İLERİ DEMOKRASİ OLMAZ
Eski içişleri bakanlarından Abdülkadir Aksu da çözüm sürecine verdiği destekten dolayı Ağrılılara teşekkür etti. “Yeni ve sivil bir anayasa olmadığı sürece milletin önü açılamaz” diyen Aksu, şiddet ve terör bitmeyince ülkenin ileri demokrasiye varamayacağını söyledi. Yeni anayasa için komisyonun çalışmalarına devam ettiğini belirten Aksu, komisyonun yeni anayasa çalışmasını bitirememesi durumunda AK Parti’nin hazırladığı Yeni Anayasa Taslağı’nı masaya koyacağını kaydetti.
AK PARTİLİ YILDIZ
KONUŞMASINI KÜRTÇE YAPTI
Konuşmak için kürsüye çıkan AK Parti Ağrı Milletvekili Kerim Yıldız, konuşmasını Kürtçe yaptı. Besmeleyle konuşmasına başlayan Yıldız, çözüm süreciyle birlikte Türkiye’de esen kardeşlik rüzgarına dikkat çekti. Ana dillerini rahatlıkla konuştukları için şükrettiklerini belirten Yıldız, AK Parti’nin inkar ve asimilasyon politikalarını ortadan kaldırdığını söyledi. Çözüm süreciyle birlikte ölüm, gözyaşı ve kardeşin kardeşi öldürdüğü günlerin geride kaldığını belirten Yaldız, “4 aydır çözüm süreci başlamış durumda. Ve şükürler olsun ki 4 aydır bir tek evladımız ölmedi. Bu herşeyden daha önemlidir. İnşallah bundan sonra da olmayacaktır. Kardeşlik ve birlik istiyoruz” dedi. Çözüm süreciyle birlikte teşvik yasasından yararlanarak mutlaka Ağrı’ya yatırım yapılması gerektiğini de anlatan Yıldız,  İstanbul’da, Çorlu’da yaptığınız yatırımın aynısını orada yaparsanız çok sayıda imkandan yararlanıyorsunuz” diye konuştu.
AĞRI’YA YATIRIM ÇAĞRISI
AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman da farklı nedenlerden dolayı Ağrı’yı bırakıp Türkiye’nin değişik yerlerine göç eden vatandaşların ve iş adamlarının bulunduğunu belirterek, “Artık bölgede sıkıntımız kalmadı. Devlet ve hükümet olarak iş adamlarımız için ne gerekiyorsa yapacağız. Yeter ki Ağrı’da istihdam gerçekleşsin” diye konuştu.
CHP’Lİ SAYAN: BARIŞI
SAĞLAYANIN ELİNİ ÖPERİZ
CHP’nin eski Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu üyesi Savcı Sayan, protokol sırasına göre kendisinin önce konuşması gerektiğini belirterek, “Biz CHP’liler son dönemde yolumuzu şaşırıyoruz. Ben de otelin yolunu şaşırdım ve o yüzden otele geç geldim” dedi. Ağrı’da bütün insanların kardeşçe el ele yaşadığını kaydeden Sayan, çözüm sürecine değinerek, “Bugün kim başlattıysa başlatsın, kim yürütüyorsa yürütsün sonuçta Türklerle Kürtlerin gençleri birbirini öldürmeyecekse, Türkiye’de kardeşçe el ele, omuz omuza yarınlara ulaşacaklarsa hepimiz buna destek olmalıyız. Buna ne derseniz deyin. Neticede Kürt gençleriyle Türk gençleri birbirini öldürüyor. Bunu kim engelliyorsa biz onun elini öperiz” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23