• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çavuşoğlu: Hırsızlıklarını belgeledim, hedef oldum

Yeniakit Publisher
2015-02-02 08:11:00 - 2015-02-02 07:34:48
Çavuşoğlu: Hırsızlıklarını belgeledim, hedef oldum

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve YÖK üyesi Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, “2010 KPSS soruşturmasıyla, Paralel Devlet Yapılanması’nın eğitim ayağı ortaya çıkacak” dedi ve ekledi: “Soruların çalındığını ortaya çıkaran yeni TÜBİTAK’ı temsil ettiğim için beni hedef haline getiriyorlar.”

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve YÖK üyesi Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, TÜBİTAK bilirkişisi tarafından incelenen 2010 KPSS sınavı soruları hakkında gazetemize çarpıcı açıklamada bulundu. Prof. Dr. Çavuşoğlu, 2010 KPSS soruşturmasıyla paralel devlet yapılanmasının eğitim ayağının ortaya çıkacağını belirterek, “Soruların çalındığını ortaya çıkaran yeni TÜBİTAK’ı temsil ettiğim için beni hedef haline getiriyorlar” dedi.

Prof. Dr. Çavuşoğlu, 2010 KPSS sorularının sınavdan 4 gün önce gönderildiği ortaya çıkan öğretmen Baki Saçı’ya ait bilgisayarın diski ile jandarma tarafından imajı alınan diskin TÜBİTAK tarafından incelendiği söyledi. 

Prof. Dr. Çavuşoğlu, “TÜBİTAK bilirkişisi, Baki Saçı’nın bilgisayarında “Eğitim.son” başlıklı bir pdf dosyasına ilave olarak iki dosya daha buldu. Üniversiteye hazırlık deneme sınavı süsü verilmiş iki dosya.. Bu iki dosyada iptal edilmeyen iki sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarının sorularını buldular. Bu soruların bir tanesinde hepsi var, bir tanesinde ise hepsi yok, soruların yüzde 80’i var. Bu şekilde toplu olarak soruların bir kısmına cevap verme, ÖSYM’nin kopya çekenleri ayıklamasını kolaylaştırıyor. Sınavda verdiği cevaplar ile bu cevapların örtüştüğü adayların eğer varsa kitapçıkları da incelenerek sınavda kopya çektikleri ortaya konabilir” ifadelerini kullandı.

SORULAR 4 GÜN ÖNCE GELMİŞ

Prof. Dr. Çavuşoğlu, Isparta Yalvaçlı öğretmen Baki Saçı’nın 2010 KPSS sorularını aldığının fısıltı gazetesinde konuşulması üzerine jandarmanın harekete geçtiğini belirterek, “Jandarma, Baki Saçı’nın kopya çektiği iddiasıyla bilgisayarına el koyuyor ve bilgisayarından imaj alıyor. İmaj inceleniyor ve Baki Saçı’nın bilgisayarına sınavdan 4 gün önce soruların geldiğini buluyor” dedi.

YENİ SAVCI TÜBİTAK’TAN GÖRÜŞ İSTEDİ

Prof. Dr. Çavuşoğlu, KPSS soruşturmasına bakan Savcı Şadan Sakınan’ın, Baki Saçı’nın bilgisayarının imajının Emniyet İstihbarat’a sorulmasını istediğini belirterek, şunları söyledi: 

“Emniyet yaptığı incelemede soruların olmadığını iddia ediyor.  Herhangi bir kişinin bilgisayarından imaj alındığı vakit, imaj alan program MD-5 isimli uzunca bir rakam olan kriptolojik değer hesaplar. Bu MD-5 değeri o diskin o anda çekilmiş fotoğrafı gibidir. Bir diskin MD-5 değeri alındıysa, siz ona 10 sene sonra bile baksanız MD-5 değeri aynı çıkar ve o diskte oynanmadığı görülür. O diske en ufak bir bilgi kırıntısı koyun, örneğin 1 sayısını yazın, MD-5 değeri değişir.  

Şadan Sakınan, Emniyet’ten soruların olmadığına ilişkin yazı üzerine dosyayı uyumaya bıraktı. Şadan Sakınan’dan dosya alındıktan sonra KPSS soruşturması yeniden incelenmeye başladı. Şadan Sakınan’ın yerine gelen yeni savcı, Jandarma, ‘Baki Saçı’nın bilgisayarında sorular bulundu’, Emniyet’in, ‘Sorular Baki Saçı’nın bilgisayarında bulunmadı’ tespiti üzerine 3 kişi olarak TÜBİTAK’ın fikrini almak istedi ve Baki Saçı’nın bilgisayarından alınan imaj ile Baki Saçı’nın adli emanete alınan bilgisayarını TÜBİTAK’a gönderdi.” 

MD-5 DEĞERLERİ AYNI ÇIKTI

Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, savcının talebi üzerine Baki Saçı’nın bilgisayarının imajının incelenmesini bilirkişiye gönderdiğini söyledi.

TÜBİTAK bilirkişisinin hazırladığı ve savcıya gönderdiği raporu gördüğünü kaydeden Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, “Jandarma Baki Saçı’nın bilgisayarında ‘Eğitim.son’ başlıklı bir pdf dosya buluyor ve söz konusu dosyada 2010 KPSS Eğitim Sınavı sorularının tamamı ve cevapları yer alıyor. Jandarma “‘Eğitim.son’ başlıklı bir pdf dosyayı buldum” diyor, Emniyet ise bulamadığını iddia ediyor. Savcı, TÜBİTAK’a sorulmasını istiyor. TÜBİTAK’a iki disk geliyor, ben de bilirkişilere iletiyorum. Baki Saçı’nın orijinal diski (Baki Saçı’nın kullandığı bilgisayar) ile jandarma tarafından aldığı ve bir kopyasının Emniyet ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda bulunan bilgisayarın imajı geliyor. Normalde klasik olarak TÜBİTAK veya bilirkişiye disk gönderildiği zaman orijinal diski göndermezler. Bir disk gönderirler, o disk de incelemeye gönderilen diskle aynıdır. Delil kaybolmasın diye bu yapılır. 

TÜBİTAK’a hem imaj geliyor, hem de Baki Saçı’nın orijinal bilgisayarı geliyor. TÜBİTAK bilirkişisi MD-5 değerine bakıyor, bilgisayar ve MD-5 değerleri aynı çıkıyor” şeklinde konuştu.

CEMAAT NİÇİN TELAŞLANDI

İki diskin MD-5 değerlerinin aynı çıkmasının disklerde herhangi bir şekilde oynanma ihtimali olmadığı anlamına geldiğini kaydeden Prof. Dr. Çavuşoğlu, “Baki Saçı’nın bilgisayarı gözaltına alındığında Adli Emanet’e alınmıştı. Cemaati telaşlandıran TÜBİTAK bilirkişisinin incelemesi oldu. TÜBİTAK bilirkişisi, ‘Eğitim.son’ başlıklı bir pdf dosyasına ilave olarak iki dosya daha buldu. Üniversiteye hazırlık deneme sınavı süsü verilmiş iki dosya.. Bu iki dosyada iptal edilmeyen iki sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarının sorularını buldular. Bu soruların bir tanesinde hepsi var, bir tanesinde ise hepsi yok, soruların yüzde 80’i var. Cemaati telaşlandıran şu: Şimdi diyelim soruların yüzde 80’i geldi. Diğer sınavda da yüzde 100’ü geldi. Bu sınavda yüzde 100 yapsanız, diğerinden yüzde 80 yapsanız ne olur? Kopya çektiğiniz ortaya çıkar ve suçüstü olursunuz. Kaygıları şu: Bu yüzde 80 hangi sorularsa ve soruları anahtar haline getirip baktığınız takdirde, sınavda kopya çekenleri tek tek bulursunuz. Suçüstü yapılmaktan korkuyorlar” dedi.

HIRSIZLIK BÖYLE ORTAYA ÇIKIYOR

Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, şunları söyledi: “2010 KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı iptal edilmişti. ÖSYM’nin sınav iptalinde kullandığı kriter. Belli soruları yapıp, belli soruları yapmamak. Bu sorular önceden elinize geçtiyse suçüstü oluyorsunuz. Zaman gazetesi; TÜBİTAK yazışmalarında benim ismim geçince incelemeleri benim yaptığımı varsayarak, ÖSYM geçmişimden dolayı kötülüyor ve şaibeli olduğumu öne sürüyor ve ‘Abdullah Çavuşoğlu’nun yaptığı soruşturma boştur’ demeye getiriyor.”

YENİ TÜBİTAK’I TEMSİL ETTİĞİM İÇİN 

“Soruları önceden alanlar var. Bu kişilerin itirafları var. Bu insanlara önceden gönderilen sorular var” diyen Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, “Bu sorular basında yer aldığına göre, FEM Dersanesi ve cemaatin okullarında bulunan kişilere gidiyor. Yine basında yer alan haberlere göre cemaatin okullarına giden kişiler tam puan alıyor. Ben kötü ve şaibeliyim de, soruları cemaate ben mi verdim? Güdümlü bilirkişilik yapan eski TÜBİTAK’ı değil de, yeni TÜBİTAK’ı temsil ettiğim için ve eski ÖSYM geçmişim olduğu için beni hedef haline getirmeye çalışıyorlar. Bu bağlamda hukuki haklarımı kullanacağım” diye konuştu.

SORGULANMADIM

Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, Zaman Gazetesi’nde Savcı Şadan Sakınan tarafından tarafından sorgulandığının iddia edildiğini belirterek, “Şadan Sakınan tarafından sorgulanmadım, KPSS şaibesi ile ilgili şüpheli hiç olmadım. KPSS soruşturmasından çok sonra bir yabancı dil sınavında bir çetenin varlığını tespit ettim. Bu çeteyle ilgili bilgileri kendisine vermek için randevu istedim ve gittim. Bu bilgileri savcıya teslim ettim. Savcıyla görüşmem bundan ibaret. Savcı söz konusu çeteyle ilgili bir şey yapmadı” diye konuştu.

SORUMLU BİR KİŞİ YOK!

Zaman Gazetesi’nin kendisinin KPSS’de güvenlikten sorumlu olduğunu iddia ettiğini hatırlatan Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, “ÖSYM’de güvenlikten sorumlu bir kişi yoktur. Güvenlik sınavı yapan fiili olarak sınavı yürütenlerin sorumluluğunda…” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Abdullah Çavusoğlu, METEKSAN’a verilen hiçbir ihalede şartname hazırlama ihale komisyonunda görev almadığını ve imzasının olmadığını sözlerine ekledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23