• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Çapulcu’ hâkimin pervasızlığı

Yeniakit Publisher
2013-07-25 21:17:17 - 2013-07-25 21:21:04
‘Çapulcu’ hâkimin pervasızlığı

Görevi; yasadışı hareket edip, devlete ve millete zarar verenler hakkında hukuki işlem yapmak olan Hakim Keskin Karakurt, Gezicileri ve onlara sahip çıkan sözde avukatları savunarak, “Cübbemle aralarına karışıp, alkışlarla desteklemek isterdim” dedi.

KENAN KIRAN / İSTANBUL
Gezi Parkı eylemlerine katılan çapulcuların neden tutuklanmadığını gözler önüne seriyoruz. Çağlayan’da görevli İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Hakim Keskin Karakurt’un, Gezi Parkı olaylarını protesto etmek bahanesiyle İstanbul Adalet Sarayı’nı işgal eden ve “Kahrolsun Tayyip” sloganı atan avukatlara ve Adliye çalışanlarına destek verdiği ortaya çıktı.
“PROTESTOCULARI ALKIŞLADIM,
CÜBBEMLE KATILIRDIM”
Keskin Karakurt, hakim, savcı ve avukatların üyesi olduğu ‘adalet. org’ adlı internet sitesinde çapulcu avukatların eylemini destekledi ve “Ben de protestocuları alkışlarla destekledim. Yargının olmazsa olmaz parçası olan avukatlara yapılan bu haksız muameleler kabul edilemez. Duruşmadan daha erken çıkmış olsaydım, cübbemle aralarına karışıp desteğimi göstermek isterdim” dedi. HSYK’nın pervasız hakim hakkında ne gibi işlem yapacağı merak ediliyor.
HSYK İŞLEM YAPACAK MI?
Hakim ve savcılar; söz konusu sitede, Keskin Karakurt’un açıklamalarına tepki gösterdi, adliyelerin eylem yeri olmadığını, adliyedeki olağan hizmetlerin yürütülmesinin engellendiğini yazdı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK), çapulcu avukatların eylemini alkışlarla desteklediğini söyleyen Hakim Keskin Karakurt hakkında işlem yapıp yapmayacağı merak ediliyor.   
ÇEVİK KUVVET’E ÇAKMAK FIRLATILDI,
BAŞBAKANA HAKARET EDİLDİ
11 Haziran 2013 tarihinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda toplanan avukatlar, Gezi Parkı olaylarını protesto etmek istemiş ve yaklaşık bir saat boyunca oturma eylemi yapmıştı. Çevik Kuvvet polisi yeniden adliyeye girmiş ve 49 avukatı gözaltına almıştı. Adliyenin üst katlarında toplanan bazı memurlar, üst katlardan polise su şişeleri ve çakmaklar atmıştı. Avukat ve memurlar, “Kahrolsun Tayyip” sloganı atmıştı.
ADLİYEDEKİ EYLEM YASALARA AYKIRI
Hakim Keskin Karakurt’un, avukatların, yargının kalbi olan İstanbul Adalet Sarayı’nda eylem yapmasına ve Başbakan Erdoğan’a hakaret eden sloganlar atmasına destek olduğunu açıklaması, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa aykırı…  2911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 22. maddesinde; “Genel yollar ile parklarda, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde ve bunların eklentilerinde ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir kilometre uzaklıktaki alan içinde toplantı yapılamaz ve şehirlerarası karayollarında gösteri yürüyüşleri düzenlenemez. Genel meydanlardaki toplantılarda, halkın ve ulaşım araçlarının gelip geçmesini sağlamak üzere valilik ve kaymakamlıklarca yapılacak düzenlemelere uyulması zorunludur” deniliyor.
YARSAV’IN KURUCU ÜYESİ
Bu arada; İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi hakim Keskin Karakurt’un, Ergenekon Terör Örgütü sanıklarını destekleyen YARSAV’ın kurucu üyelerinden olduğu, YARSAV yönetim kurulunda görev yaptığı öğrenildi. Keskin Karakurt, YARSAV’ın 28. kurucu üyesi…
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23