• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Canlı yayında itiraf: Yunan basını Türk İHA/SİHA'ların üstünlüğünden rahatsız oldu!

Yeniakit Publisher
2023-07-01 00:06:00 -

Canlı yayında Türkiye'nin İHA\SİHA üstünlüğü hakkında açıklamalarda bulunan Yunan gazeteci bu tehdidin hafife alınmaması gerektiğini söyledi.

Yunanistan, Türkiye'nin geliştirdiği silahlı ve silahsız insansız hava araçlarına karşı İsrail yapımı Heron ve ABD yapımı MQ-9 İHA ve SİHA'ları edinmek için İsrail ve ABD ile müzakereleri sürdürüyor. Yunan basını ise Türkiye'nin İHA/SİHA'larının üstünlüğünden rahatsız.

Karabağ'ı unutamadılar

Bir Yunan televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Yunan yorumcular Türk İHA/SİHA'ların üstünlüğünden rahatsızlıklarını dile getirdi. Sunucunun, ''Nazikçe söylemek gerekirse önümüzdeki bu görselleri bir sorun olarak görüyorum. İki ülke arasında neden böyle bir fark var anlatmanızı istiyorum. Bu açığı kapatmak için hemen bir şeyler yapabilir miyiz?'' şeklindeki sorusuna cevap veren Yunan uzman, ''2000'li yıllardan itibaren Türkiye savunma sanayii alanında ciddi bir çalışma başlattı. Her halükarda büyük ve ciddi atılımlar yaptılar. Bunları birçok ülkeye sattılar. Karabağ'da Türk İHA'ları belirleyici oldu. Bunun Yunan kamuoyunu bozgunculuğa sevk etmesini kesinlikle istemiyorum. Bu tehdidi hafife almamak veya abartmamak gerektiğini düşünüyorum.'' ifadeleriyle cevap verdi.

Canlı yayında Türkiye'nin İHA\SİHA üstünlüğü hakkında açıklamalarda bulunan Yunan gazeteci bu tehdidin hafife alınmaması gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Osman AYDIN

SEN KENDINI TURKLERLE AYNI KEFEYE KOYARSAN OYLE BIR ZIPLATIRIZKI UZAYDA KAYBOLUSUNUZ DAHA SIZ MADALYONUN BIR YUZUNU GORDUNUZ HENUZ OBUR YUZUNU GORMEDINIZ ONUDA GELDIGINIZ ZAMAN GORURSUNUZ BIZ HER ZAMAN BAZI SUPRIZLER YAPABILEN BIR MILLETIZ ONUDA MUHAREBEZAMSNI MEYDSNLARDA GOSTERIRIZ BILMEM ANLATABILDIMMI YUNANLI AKILLI OL DUGUN MUDDETCE BIZDEN SIZE ZARAR GELMEZ AKILLI OLMASAN GERISINIDE SEN DUSUN

hikmet

Benim hosuma gidiyor komsularimizin Savunma Sanayimizin hakkindaki teknik ve stratejik konusmalari. Nefsimi kabarmasina karsi gelemiyorum tabii, göz önünde bulundurarak sogukkanli olmak gerekiyor, simariklik ve üstünlük rehavetine kapilmak zarar verir! Düsman bizi analiz etmeye devam edecek bizim Sanayimiz de analiz edemeyecekleri sistemler üzerinde calismalarini yükseltecekler InsALLAH.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23