• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Canan Karatay’dan bayram şekeri uyarısı: Kesinlikle yemeyin!

Yeniakit Publisher
2022-05-02 23:27:00 - 2022-05-03 00:27:07
Canan Karatay’dan bayram şekeri uyarısı: Kesinlikle yemeyin!

Ramazan ayını bayram ile uğurlarken, bayramda aşırı şeker tüketiminin zararlarına dair uyarıları uzmanından geldi. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sağlığımızı tehdit eden şeker ve şerbetli tatlılar konusunda yapmış olduğu açıklamalarla, vatandaşları uyardı.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle bayram günlerinde artan şeker tüketimine dikkat çekti. Her fırsatta şekerin insan vücudunda meydana getirdiği zararların altını çizen Karatay, bayram şekerine ve şerbetli tatlılara karşı vatandaşı uyardı. Ramazan ayını uğurlarken, uzun süren oruç döneminin ardından şekerli ürünlerin aşırı tüketiminin oluşturacağı zararlar ve bayramda nasıl bir beslenme düzeninin uygulanması gerektiğine dair tüm detaylar haberimizde...

‘Kesinlikle şeker yemeyin’

TGRT'de yer alan habere göre; Şekerin insan vücudunda meydana getirdiği olumsuz etkiler nedeniyle şeker tüketiminin tamamen sona ermesi gerektiğini savunan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, tüm şekerlemelerin için mısır şurubu olduğunu ve bu nedenle özellikle bayramda şeker yenilmemesi gerektiğini vurguladı. Mısır şurubunun şekerden 10 kadar zararlı olduğuna dikkat çeken Karatay, hücreleri bozan ve karaciğere zarar veren mısır şurubunun çok daha tehlikeli bir madde olduğunu ifade etti.

Uzun süren oruç döneminin ardından vücudun aniden şekerli besinlerle buluşturulmasının oldukça zararlı olduğu uzmanlar tarafından bildirilirken, İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bayramda herkesin sağlığına dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. Bayramdan bayrama sadece 1 dilim tatlı yediğini belirten Canan Karatay, şerbetli tatlılardan kesinlikle uzak durulması gerektiğinin de altını çizdi. Şekerleme ve tatlı yerine fındık, fıstık gibi besinlerin tüketilmesi üzerine tavsiyelerde bulunarak, şekerin en büyük zehir olduğunun da altını yeniden çizdi. Karatay, daha çok kuru kayısı, kuru incir ve çekirdekli üzüm gibi faydalı yiyeceklerin tüketilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Gizemli hepatit nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır?

(↓) Haberin detayları için (↓)TIKLAYINIZ

 

 
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kesinlikle yemeyin!

Yiyecem, Turhal şekeri yiyecem katur kutur
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23