• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Can güvenliğimiz yok

Yeniakit Publisher
2014-11-02 08:46:00 - 2014-11-01 22:28:54
Can güvenliğimiz yok

Bitlis’te doğum sancısı tutan yengesini hastaneye götüren Nihat Çaprak’ın teröristlerce kaçırılarak katledilmesi, korucuların sıkıntılarını yeniden gündeme getirdi. Hakkari Geçici Köy Korucuları Derneği Başkanı Sadi Özatak, “Kendisinin de 2012’de PKK tarafından kaçırılarak 14 ay dağda alıkonulduğunu belirterek, “Çözüm sürecinde olan, koruculara oluyor. Bizlerin de, ailelerimizin de can güvenliği yok. PKK operasyonlara katılanları belirleyip katlediyor” dedi.

 İBRAHİM ACAR / ANKARA - Bitlis’te babasıyla birlikte doğum sancısı tutan yengesini hastaneye götürürken PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan korucu Nihat Çaprak’ın geçtiğimiz günlerde bir direğe bağlanıp hunharca katledilmesi, terör örgütünün hedefindeki korucuların sıkıntılarını yeniden gündeme getirdi. 

“KORUCULAR DÜŞMAN BELLENİYOR”

2012 yılında PKK tarafından kaçırıldığını ve 14 ay dağda alıkonulduğunu belirten Hakkari Geçici Köy Korucuları Derneği Başkanı Sadi Özatak, “Çözüm sürecinde; olan, koruculara oluyor. Korucular şehir merkezlerinde uzun namlulu silah taşıyamıyor. Parası olan tabanca alıyor ama çoğunda da yok. Zaten asgari ücret ile çalışıyoruz. Ama PKK, uzun namlulu silahlar ile istediği gibi hareket ediyor. PKK’nın arkasında siyasi bir destek var. Ama bizim arkamızda kimse yok. PKK ve bölge insanı bizi devlete yardım ediyoruz diye suçluyor, devlet kaçakçılık yapıyoruz diye suçluyor. Her iki tarafta da düşman bellendik” ifadelerini kullandı.

“SALDIRILAR BAŞKA İLLERE SIÇRAYACAK”

Koruculara yönelik saldırıların başka illere de sıçrayacağının altını çizen Hakkari Geçici Köy Korucuları Derneği Başkanı Sadi Özatak, “PKK, kendilerine yönelik operasyonlara katılan korucuları tespit edip öldürüyor. Bu tür saldırılar sürekli oluyor. Bunları biz biliyoruz. En son Bitlis’te oldu. Bu tür saldırılar başka illere de sıçrayacaktır. Bizim ve ailemizin can güvenliği yok. Ama biz devletimiz için her türlü fedakârlığı yapıyoruz. Hakkari gibi bir yerde korucu olmak, dernek kurmak kolay değil. Beni kaçırdılar. Arabalarımı yaktılar” dedi.

“CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK”

Geçtiğimiz günlerde Bitlis’te öldürülen korucu Nihat Çaprak’ın korucu olan kardeşi Refik Çaprak da; 900 – 1000 TL’ye canlarını ortaya koyduklarını belirterek, “Bizim can ve mal güvenliğimiz yok. Burada PKK istediğini öldürüyor. Kimse bir şey diyemiyor. PKK, geçtiğimiz günlerde kardeşimi öldürdü, kredi çekip aldığı arabasını götürdü. Kimse de bir şey diyemedi. Geride 6 çocuk ve bir eş bıraktı. Bunlar hayatını nasıl idame edecek? Devlet bize sahip çıkmalı. Biz bu devlete silah sıkmıyoruz, silah sıkanlara karşı mücadele ediyoruz. Bunlar çözüm sürecini kötüye kullanıyor” şeklinde konuştu.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23